Servicii noi de la Orange

1243591232 Cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, Orange, a introdus recent o serie de servicii noi, pe care eu cel putin le-am observat astazi cand am fost sa platesc factura. Serviciile fac parte din programul Orange Care si sunt in numar de 4 : Buy Back, SIM Agenda Back-up, Transfer de continut si Asigurare pentru telefon, card de date si mode. Haideti sa le luam pe rand.

Buy Back

Prin serviciul Buy Back, Orange se angajeaza sa va cumpere telefonul vechi, dupa o evaluare sumara la orice Orange Shop, in schimbul acestuia dandu-va un cupon de reducere, cu ajutorul caruia puteti cumpara orice alt telefon din magazinul Orange. Oferta este aplicabila atat clientilor Orange cat si oricarei alte persoane care doreste sa cumpere un telefon din magazinele Orange din intreaga tara. Orange a introdus si un calculator pe site care estimeaza valoarea cuponului de reducere si poate fi accesat aici. Asteptati-va la niste estimari “foarte bune”, pentru un iPhone 3GS de 16GB complet functional cuponul oferit pe site este de 150€, penibil.

SIM Agenda Back-up

Servicul pentru back-up-ul agendei sim nu este o noutate, el exista de ceva vreme in oferta Orange, dar voi vorbi de el pentru ca face parte din intreg programul Orange Care. Practic serviciul acesta va asigura salvarea contactelor din cartela sim pe serverele Orange in caz de pierdere. Pentru a beneficia de el trebuie sa va schimbati cartela curenta cu una Smart, in orice Orange Shop, activarea serviciului costa 3€, taxa lunara fiind de 0,4€.

Asigurare pentru telefon, card de date si modem

Iata ceva relativ nou pe piata telefoniei mobile, ideea cu asigurarea a fost initial introdusa de Say si inca o companie, dar fara prea mult succes. So, Orange ofera asigurare pentru telefon, card de date si modem contra 1.95€ lunar(scutiti de TVA). Asigurarea pentru telefon se aplica pentru orice telefoane cu exceptia urmatoarelor : iPhone, RIM, HTC care pot fi asigurate doar la cumparare, in caz de dauna totala va trebui sa platiti o taxa de franciza de 40 lei,iar suma oferita ca despagubire va fi de maxim 4000 lei. Dar dauna totala nu este singurul lucru acoperit de asigurare, puteti chiar si repara telefonul de oricate ori este nevoie in limita a maxim 1000 lei, sunt curios cat de “corecte” vor fi estimarile astea, dar pana una alta garantia nu-i obliga la acelasi lucru doar ca e GRATIS? Anyway, trebuie salutata ideea, dar cu limita, pentru ca traim in Romania si Orange nu a fost niciodata genul de firma careia sa-i pese intr-adevar de clienti.

In ceea ce priveste cardul de date si modem-ul, acestea pot fi asigurate la cumparare, in caz de dauna totala vor fi inlocuite pe loc, nu scrie nicaieri ce se intampla cu datele pierdute, dar presupun ca va puteti lua adio de la ele in cazul in care nu aveti vreun back-up.

Transfer de continut

Si acest serviciu exista de ceva vreme in oferta Orange, practic contra 5 euro puteti transfera toate datele din telefonul vostru pe un stick USB sau in cazul in care cumparati un telefon nou, pe acesta. Tin sa va anunt ca daca aveti un iPhone si doriti sa copiati datele de pe telefon pe cartela nu se poate, so, FAIL Orange!

Anyway, ideile cu buy back-ul si asigurarea trebuie salutate, doar ca mai este putin de lucru la ele, in special la cea cu buy back-ul.