PwnageTool pentru Windows in grafic

Dupa anuntul de astazi legat de lansarea un curand a unei noi variante a redsn0w pentru Mac, Windows si Linux, Musclenerd a anuntat ca PwnageTool, utilitarul care creeaza custom ipsw’s pentru iPhone, va fi portat pe Windows. Anuntul este oarecum surprinzator avand in vedere ca saptamana aceasta a fost anuntat un alt utilitar care promite sa faca exact acelasi lucru denumit Sn0wbreeze al developer-ului iH8sn0w.

Graba de a face PwnageTool disponibil si pentru Windows ma face sa cred ca Musclenerd nu este chiar atat de increzator in munca lui iH8sn0w asta deoarece recent Musclenerd i-a reprosat developer-ului utilitarului Sn0wbreeze faptul ca nu acorda credit celor care l-au ajutat sa duca la bun sfarsit proiectul. Pe de alta parte ma gandesc si la ipoteza in care Sn0wbreeze este prost facut si ar putea creea mari mari probleme celor care s-ar incumeta sa-l faca sau pur si simplu Dev Team incearca sa isi recapete suprematia pierduta in fata lui geohot prin creearea blackra1n si blacksn0w care au lasat mult in urma tool-urile echipei care a facut atatea pentru comunitatea iPhone.

Oricare ar fi motivele acestei duble lansari, amandoua sunt tool-uri care in momentul de fata nu-si mai prea gasesc utilitatea, in primul rand pentru ca PwnageTool este practic useless deoarece nu mai exista nevoia de a prezerva baseband-ul deoarece exista o solutie de unlock pentru aceasta si in al doilea rand pentru ca exista deja o solutie pentru jailbreak care este atat de rapida incat trecerea printr-un proces de a face un custom ipsw pare o munca monumentala si fara rost.