iQwerty si iQwertz modifica tastatura iPhone/iPod Touch

iQwerty si iQwertz sunt 2 noi aplicatii care aduc un nou model de tastatura pentru iPhone/iPod Touch menit sa usureze metoda de tastare folosind tastatura virtuala a telefonului vostru. Aplicatiile sunt bazate pe framework-ul iKeyEx care permite modificarea tastaturii existente in firmware-ul Apple. Practic iQwerty/iQwertz aduc aceleasi modificari si anume : in jur de 5 butoane noi tastaturii normale, lucru care face ca unele butoane sa devina ceva mai mici ca si dimensiuni iar altele ceva mai mari(in functie de cat de des sunt folosite anumite litere) iar prin comutarea tastaturii pentru a introduce cifre in mijlocul acesteia va aparea o spatiere care separa cifrele de celelalte simboluri.

Odata instalata oricare dintre cele 2 variante de tastatura poate fi activata prin apasarea globului de langa tasta spatiu a tastaturii normale(iar prin tinerea apasata pentru 3 secunde va fi afisat un meniu de unde veti putea alege fie tastatura normala fie una dintre celelalte 2), ele sunt setate by default pentru limba engleza dar pot fi modificate pentru orice limba, pentru a face asta mergeti in Settings>General>Keyboard>International Keyboards>iKeyEx>Mix and Match>iQwerty/iQwertz>Input Manager si selectati limba dorita.

Aceasta nu este prima tentativa de a imbunatati tastatura virtuala a telefonului si cel mai probabil nici ultima, insa nici aceste addon-uri, nici precedentele nu aduc prea multe imbunatatiri metodei de scriere, fiind doar eyecandy pentru cei care doresc ceva nou. Singurul lucru bun este ca sunt gratuite, pot fi downloadate din Cydia din repo-ul BeYouriPhone.