iPhone/iTunes te ajuta sa donezi bani pentru victimele din Haiti

Desi este una dintre cele mai mari companii din lume cu venituri de miliarde de dolari si a fost condamndata de multi ca este impasibilia vis-a-vis de necesitatile consumatorilor, iata ca Apple “are suflet” si prin intermediul iTunes a pus la dispozitia binevoitorilor o metoda de a dona bani pentru victimele cutremurului dezastruos ce a lovit Haiti in data de 12 ianuarie 2010. Pe prima pagina din US AppStore(Ro nu are, in altele nu m-am uitat dar e posibil sa aiba) exista un banner care duce donatorii catre o pagina unde sunt intampinati de emblema Crucii Rosii si 6 butoane distincte avand in dreptul fiecaruia cate o cifra reprezentand o suma de bani cuprinsa intre 5 – 200$. Donatia se face prin selectarea unei denominatii, practic ca si cum ai cumpara o aplicatie, iar banii stransi de Apple prin intermediul acestui serviciu vor fi donati in totalitate victimelor cutremurului devastator din Haiti.

Dar pe langa Apple exista si un grup de developeri din AppStore care si-au anuntat intentia de a dona o parte din incasarile provenite din aplicatii pentru victimele din Haiti, grupul a ales sa ramana anonim deocamdata, insa gestul conteaza si mai important decat atat, banii.

Apple nu e singura companie mare din online care doneaza, Microsoft si Google au anuntat ca vor dona cate 1.5 milioane respectiv 1 milion de $ si probabil in zilele urmatoare li se vor alatura si alte companii din lumea intreaga.

In concluzie daca aveti cont intr-un AppStore care permite asemenea donatii o puteti face cu increderea ca acei bani cu siguranta vor fi de mare folos in aceste momente de criza.