Prima Pagina Apple Nexus One – fiasco?

Nexus One – fiasco?

Desi este produsul uneia dintre cele mai mari companii din mediul online, Google, care are parte de o echipa de PR excelenta, totusi Nexus One a avut un start dezamagitor, in prima saptamana vanzandu-se numai 20.000 de bucati si alea cauzand multe probleme utilizatorilor. Privind tabelul din stanga se observa ca numarul de terminale Nexus One vandute in prima saptamana de la lansare este de 80 de ori mai mic decat a terminalelor iPhone 3GS lansate vara trecuta, de 12 ori mai mic decat cele pentru Motorola Droid si de 3 ori mai mic decat cele pentru HTC MyTouch. E adevarat ca o comparatie cu iPhone 3GS este putin fortata deoarece acesta a fost lansat simultan in 8 tari din lumea intreaga vis-a-vis de Nexus One care a fost vandut doar in SUA, dar facand o comparatie cu iPhone 2G care s-a vandut in 525.000 exemplare, rezulta ca numarul de terminale iPhone 2G vandute a depasit cel al terminalelor Google de peste 26 de ori.

Flurry, co companie americana specializata pe analizarea pietei telefoanelor mobile sustine ca Google a introdus in cifa de 20.000 terminale vandute si telefoanele acordate cadou angajatilor si membrilor presei, numarul acestora ridicandu-se la cateva mii, deci incearca Google sa ascunda un fiasco de proportii?

Unii spun ca da, si eu sunt de acord. Telefonul a fost vandut doar pe internet neexistand posbilitatea de a-l testa fizic inainte de a-l cumpara; lansarea a fost facuta in luna Ianuarie a anului, luna in care se stie ca vanzarile sunt foarte mici datorita sarbatorilor; telefonul a fost legat de o singura retea, T-Mobile; si faptul sustinuti de uniii cum ca e un an de criza insa iPhone 3GS s-a vandut atat de bine vara trecuta in SUA desi atunci criza se simtea mult mai puternic decat acum asa ca eu unul nu sunt de acord cu acest ultim factor.

Acesti factori si probabil altii au contribuit la esecul lansarii terminalului Nexus One care desi exceleaza din punct de vedere hardware nu a reusit sa starneasca interesul cumparatorilor. Mai nou apar zvonuri ca Google va incepe distributia terminalelor in Franta pe reteaua T-Mobile pretul situandu-s undeve  pe la 150€ la semnarea unui contract pe 2 ani. Daca va ajunge Nexus One in Romania vei renunta la iPhone pentru el?

LIKE
Articolul anteriorSkype app 1.3 update
Urmatorul articolSiManager 1.8 update
 • seby97

  hammm,din ultimul control la cap reiesea ca nu sunt nebun,deci cred ca nu as renunta pt nici un telefon la iphone decat daca va avea peste >120.000 de aplicatii ca iphone.

 • @seby97: Pentru iPhone sunt peste 140.000 in AppStore deocamdata.
  Unii au trecut de la iPhone la alte telefoane, o parte s-au intors, o parte au ramas la ele, poate sunt altii care vor sa treaca la Nexus, cine stie?

 • Poison

  nici reaq nu schimba iphone pt asta 😀

 • @Poison: Stai sa vedem ce scoate Apple anul asta, daca scoate ceva inferior lui Nexus One s-ar putea sa aiba parte de-o surpriza printr-o miscare in masa a clientilor catre Google.

 • CoSSmiN

  hmz.. eu m-as muta pe google daca e ceva superior iphone-ului..

 • @CoSSmiN: Pai nu ai vazut specificatiile?