iPad si firmware 3.2 beta lansate in seara aceasta

Evenimentul Apple a venit si a trecut, chat-ul din pagina de live blogging are toate istoria, pentru cei care nu au vazut evenimentul, puteti urmari acolo tot ce s-a discutat.

Revenind la produsul fierbinte al momentului, da, noua internet tablet lansata de Apple se numeste iPad si pentru pasionatii de internet tablets este un dream come true. Noua jucarie este in termeni simpli un iPhone mult mai mare, ruleaza tot iPhone OS, aplicatiile din AppStore sunt compatibile cu ea, poate fi folosita cu o cartela 3G, o idee similara cu cartelele de modem, are WiFi 802.11n, un procesor de 1GHZ, ecran de 9.7inch, o tehnologie multitouch revolutionara, peste 1000 de puncte de contact, o baterie cu o durata de viata de 10 ore si una de standby de o luna, o putere de procesare grafica cel putin la fel de buna ca pe iPhone 3GS, capacitate de 16,32 si 64GB, fara camera dar dupa cum spun unii, cu un feeling care te tine lipit de ea ore intregi.

Noua tableta va fi vanduta incepand de astazi in Europa si SUA insa numai variantele ce nu au 3G, preturile fiind dupa cum urmeaza :

Desi are 3G, acesta este doar pentru transferul de date, sa nu credeti ca Apple ar fi lansat o tableta care sa fure din cota de piata destinata iPhone-ului. iPad-ul beneficiaza totodata de un dock foarte interesant care are atasata o tastatura ce va deveni foarte utila in momentul navigarii pe internet, trebuie sa recunosc ca sunt foarte ingeniosi cei de la Apple in privinta asta.

iPad este in mare “focusata” pe internet si eBooks, o noua oferta de la Apple care va vinde carti pentru utilizatorii de iPad, nu au fost anuntate preturile insa cartile vor putea fi downloadate folosind aplicatia iBooks integrata in tableta.

Tot astazi a fost lansat si firmware 3.2 beta catre developeri, versiunea aduce foarte multe schimbari insa din pacate deocamdata este DOAR pentru iPad, presupun ca vom vedea o versiune compatibila cu iPhone/iPod Touch in zilele urmatoare sau poate peste cateva luni, doar Apple stie.

Iata si specificatiile pentru iPad :

  • 9.7″ IPS screen
  • 1/2″ thick (or thin)
  • 10 hours of battery life
  • “Shut the iPad down, come back in a month and it still has a charge”
  • 16-64 Gigabytes of flash storage
  • Accelerometer and compass
  • Speaker, mic
  • Dock connector
  • It can run all iPhone apps, unmodified, out of the box

Cam astea ar fi lucrurile interesante deocamdata, voi reveni cu alte detalii maine, acum va las in compania unor poze cu noua jucarie. O galerie intreaga aveti aici.