iPad suporta : multitasking, video call, SMS si file download

Se pare ca firmware 3.2 lansat odata cu iPad-ul miercurea aceasta ascunde mai multe informatii despre iPad decat a vrut Apple sa ne ofere pana acum. Deocamdata s-au gasit informatii care confirma faptul ca pe iPad s-ar fi testat o camera plasata in partea din fata a device-ului cu ajutorul careia s-ar fi putut face video conferinte. Mai important decat atat este faptul ca tot din os s-au gasit ramasite ale unor optiuni care permiteau afisarea vide feed-ului fie fullscreen fie intr-o portiune a ecranului ceea ce denota ca Apple ar fi permis o forma rudimentara de multitasking daca iPad-ul ar fi avut camera.

chpwn, membrul Dev Team si omul care a lucrat la proiectul ProSwitcher a lucrat cu o versiune hacked a iPad Simulator si a gasit prin firmware-ul Apple date referitoare la faptul ca tableta va suporta download-ul de fisiere folosind browser-ul nativ, fisiere care apoi vor putea fi folosite de catre aplicatiile instalate pe iPad. Dar asta nu e tot, dupa cum se vede si din poza de mai sus, exista ramasitele unui rudimentar suport pentru SMS, in meniul iPad Simulatorului apare intotdeauna optiunea messages dar oare sa fie aceasta o optiune care va fi doar pentru iPhone odata cu lansarea oficiala a 3.2? Probabil ca da, chwpn a gasit deasemenea prin firmware referinte privitoare la suport pentru folosirea landscape mode in homescreen ce va fi implementat pentru iPhone/iPod Touch odata cu lansarea oficiala a 3.2.

Ceva foarte interesant pentru cumparatorii de iPad, chpwn a reusit sa introduca ProSwitcher si Backgrounder in iPad Simulator asa ca in eventualitatea in care se fa gasi un exploit pentru jailbreak-uirea noii tablete, aceasta va suporta imediat si multitasking si probabil pana la gasirea explot-urilor se vor porta si multe alte hack-uri.