Noul Micro Sim – un sim vechi fara prea mult plastic

Cand Apple a facut anuntul ac iPad-ul va fi vandut deblocat majoritatea utilizatorilor de terminale Apple au ridicat din sprancere stiind sigur ca ceva e la mijloc(me included) din moment ce Apple, o companie care duce o batalie continua cu jailbreakerii pentru a-si pastra iPhone-ul blocat intr-o anumita retea va oferi iPad-ul liber spre a fi folosit in orice retea din lumea larga.

Raspunsul la temerile tuturor a venit atunci cand Apple a anuntat ca iPad va avea un nou tip de SIM, unul pe care nici un operator din lume nu il distribuie, unul care va fi distribuit doar de operatorii de telefonie care vor distribui oficial si iPad-ul, acesta a fost momentul cand am inceput sa ne speriem putin, m-am gandit(si nu am fost singurul) ca Apple a gasit o metoda de a opri decodarea, ma gandeam ca noul iPhone va fi imposibil de decodat…

Nesiguranta a durat doar 2 zile pentru ca astazi ETSI, agentia europeana care a inventat SIM-ul respectiv a informat astazi site-ul de stiri crave.co.uk ca “noile” SIM-uri sunt identice cu cele vechi doar ca sunt inconjurate de mult mai putin plastic. Practic e un SIM normal care are dimensiuni mai mici dar asta nu datorita unei noi tehnologii folosite la creearea lor ci doar pentru ca au fost inconjurate de un strat de protectie mult mai mic.

In urma acestui anunt tragem concluzia ca in teorie in iPad va putea fi introdus orice SIM de la orice operator de telefonie mobila. Asta doar in teorie desigur, ramane sa vedem ce se va intampla dupa lansarea oficiala a modelelor care suporata 3G.