Firefox fara flash pe terminalele mobile

Se pare ca Steve Jobs nu e chiar atat de nebun precum il credeau unii si razboiul purtat impotriva Adobe si a flash-ului i-a adus inca un nume mare de partea sa. Mozilla a anuntat astazi ca va bloca flash-ul pentru browser-ul destinat sistemului de operare Maemo care ruleaza in prezent pe Nokia N900 datorita faptului ca flash-ul are atat de multe probleme incat versiunea Firefox pentru Maemo ajunsese sa aiba scaderi foarte mari de performanta, ajung in punctul in care browser-ul devenea inutilizabil si in cele din urma bloca telefonul. Practic Mozilla va lasa la atitudinea utilizatorilor daca vor sau nu sa vada continutul flash in browserul telefonului, asumandu-si totodata scaderi de performanta ale acestuia.

Tot probleme legate de performanta sunt motivul principal pentru care nu avem flash pe iPhone/iPod Touch/iPad, Steve Jobs fiind foarte hotarat impotriva introducerii sale si din cate se pare ii calca si altii pe urme, dar macar cei din urma procedeaza in alt mod, dand utilizatorilor posibilitatea de a alege daca vor flash sau nu, spre deosebire de Apple care dicteaza clientilor sai ce sa faca cu device-ul cumpara.

In cele din urma tot noi, posesorii de telefoane mobile vom avea de suferit pentru ca prea putine vor fi site-urile care vor renunta la flash peste noapte.

Voi ce parere aveti?