Va suporta iPhone 4G inregistrare video HD 720p?

Raspunsul este ca : da! Noul iPhone 4G ar putea avea o camera video incorporata care sa-i permita sa filmeze video de calitate HD la rezolutie 720p, ceea ce ar fi un pas FOARTE mare facut de Apple spre multumirea numarului tot mai mare de utilizatori de iPhone/iPod Touch care contesta din ce in ce mai vehement politicile Apple.

Vorbeam saptamana aceasta despre descoperirile facute in firmware-ul 3.2 in legatura cu iPhone 4G, insa fisierele care cofirmau ceea ce toata lumea stia deja vin cu o mare surpriza, anume detalii despre posibila introducere a unei camere video care sa permita iPhone-ului sa inregistreze video-uri de calitate HD. Dovezile vin din fisierul MediaValidator.plist care se ocupa de inregistrarile facute cu camera telefonului, in firmware 3.2 fisierul corespunzator viitorului iPhone 4G are modificata rezolutia de filmare de la 768(cat e la iPhone 3GS acum) la 1280 pixeli dar si numarul de pixeli per frame a crescut la 921,600, modificari ce rezulta intr-o rezolutie de filmare de 1280×720, adica format 720p.

Telefoane care filmeaza HD exista pe piata inca de acum un an si desi iPhone-ul nu e recunoscut ca telefonul cu cel mai bun hardware, poate vom vedea o miscare din partea Apple de a introduce iPhone-ul in randul telefoanelor cu capabilitati hardware de invidiat.