Firmware 3.1.3 dezamagitor, problematic si ignorat de utilizatori

Firmware 3.1.3 implineste astazi o saptamana de la lansarea oficiala prin intermediul iTunes si desi Apple a „reparat” cateva buguri din anterioara versiune a firmware 3.1 se pare ca utilizatorii nu sunt prea convinsi ca noul firmware merita bataia de cap. De ce? Pentru ca in primul rand firmware-ul vine cu un nou baseband, in al doilea rand repara exploit-ul gasit de geohot pentru blackra1n si in al treilea rand blacksn0w este incompatibil cu firmware 3.1.3 chiar si pe vechiul baseband iar pentru majoritatea utilizatorilor de iPhone/iPod Touch acest lucru este indeajuns de convingator pentru a-i tine departe de firmware 3.1.3. Deocamdata posesorii de iPhone 3GS nu au parte de nici o modalitate de a face jailbreak fara a folosi un custom ipsw si nimeni nu poate face unlock baseband-ului 05.12.01 introdus in firmware 3.1.3.

Toate aceste motive se reflecta in statisticile privind utilizatorii care au facut sau nu update la firmware 3.1.3, si cifrele arata cam asa : 72.3% dintre utilizatori inca folosesc firmware 3.1.2; mai putin de 1% inca folosesc firmware 3.1.1 si 4.6% au versiuni anterioare. Cifre ingrijoratoare pentru Apple care probabil spera sa blocheze jailbreaking-ul si decodarea cu acest firmware dar nu a reusit decat sa provoace neliniste in comunitatea iPhone.

Dar firmware 3.1.3 nu e bug free, din pacate unii utilizatori au raportat probleme cu afisarea corecta a procentului ramas din baterie in timp ce altii se plang de faptul ca nu mai pot sincroniza cum trebuie playlist-uri cu iPod Touch-ul. Se zvoneste ca Apple va lansa un nou firmware in curand pentru a repara si aceste buguri asa ca aveti grija sa nu va ia firmware 3.1.4 nepregatiti prin surprindere.

Articolul precedentAndroid Lock 2.01 beta update
Articolul următorAppulo.us inchis definitiv de ieri
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.