Opera Mini pentru iPhone cu suport flash prezentata la MacWorld 2010

Opera a anuntat in cursul acestei zile ca in cadrul conferinte MacWorld 2010 de anul acesta va prezenta ceva ce eu ca posesor de iPhone nu credeam ca voi vedea vreodata, Opera Mini ruland pe un iPhone si mai mult decat atat, va avea si suport flash! Suportul pentru flash este un subiect tabu in interiorul Apple si orice reprezentant tresare la auzirea cuvintelor “flash” sau “Adobe” iar posesorii de iDevices se apropie de limitele suportabilitatii in ceea ce priveste refuzul celor de la Apple de a introduce suport flash in iPhone OS.

Cu toate acestea Opera va prezenta Opera Mini ruland flash pe iPhone mai mult in ideea de a-si promova produsele pentru ca Apple probabil nu va accepta vreodata sa introduca in AppStore o asemenea aplicatie decat daca va fi facuta “ca la carte”, respectand prevederile iPhone SDK. Totusi speranta nu moare aici, Google s-a intors impotriva Apple cu aplicatia Google Voice Mobile preferand sa o distribuie prin intermediul Cydia dupa refuzarea acesteia de catre Apple si a avut un mare succes in randul utilizatorilor chiar si asa, multi dintre ei facand jailbreak doar pentru a beneficia de aplicatie.

Ce credeti, va prezenta Opera o aplicatie care sa ne ofere in sfarsit ce asteptam de atatia ani sau e doar o strategie de marketing?