Google devine furnizor de internet, ofera conexiuni de pana la 1Gbps

2

Se pare ca Google doreste sa se extinda in aproape toate domeniile, dupa telefonie mobila acum gigantul din Mountain View se gandeste sa devina ISP(internet service provider). In video-ul de mai jos veti vedea planurile Google de a creea o infrastructura bazata in totalitate pe conexiuni cu fibra optica ce are telul de a oferi utilizatorilor casinici conexiuni la internet de pana la 1Gbps la preturi competitive.

Ca sa va faceti o mica idee ce inseamna 1Gbps sa luam exemplul RDS din tara noastra, RDS ofera conexiuni de pana la 100mbps la preturi de pana la 39 lei. O conexiune de pana la 100mbps inseamna ca puteti downloada de pe internet cu viteze de 10MB/secunda adica puteti descarca un film normal(de 700MB) in 70 secunde/aprox 1:10 minute. Acum sa vedem oferta Google, 1Gbps inseamna ca putem descarca de pe internet cu 100MB/secunda(probabil multi au in calculator placi de retea ce suporta doar 100MB/s) ceea ce inseamna ca vom lua un film normal in 7 secunde.

Cam la asta se rezula dorinta Google de a deveni ISP si exemplu de mai sus este poate cel mai simplu mod de a intelege ceea ce ofera Google, ideea din punctul meu de vedere este excelenta si concurenta ar aduce beneficii imense utilizatorilor casnici insa de la vorbe la fapte e cale lunga si proiectul celor de la Google e abia la inceput.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wusklcNKDZc[/youtube]