Google devine furnizor de internet, ofera conexiuni de pana la 1Gbps

Se pare ca Google doreste sa se extinda in aproape toate domeniile, dupa telefonie mobila acum gigantul din Mountain View se gandeste sa devina ISP(internet service provider). In video-ul de mai jos veti vedea planurile Google de a creea o infrastructura bazata in totalitate pe conexiuni cu fibra optica ce are telul de a oferi utilizatorilor casinici conexiuni la internet de pana la 1Gbps la preturi competitive.

Ca sa va faceti o mica idee ce inseamna 1Gbps sa luam exemplul RDS din tara noastra, RDS ofera conexiuni de pana la 100mbps la preturi de pana la 39 lei. O conexiune de pana la 100mbps inseamna ca puteti downloada de pe internet cu viteze de 10MB/secunda adica puteti descarca un film normal(de 700MB) in 70 secunde/aprox 1:10 minute. Acum sa vedem oferta Google, 1Gbps inseamna ca putem descarca de pe internet cu 100MB/secunda(probabil multi au in calculator placi de retea ce suporta doar 100MB/s) ceea ce inseamna ca vom lua un film normal in 7 secunde.

Cam la asta se rezula dorinta Google de a deveni ISP si exemplu de mai sus este poate cel mai simplu mod de a intelege ceea ce ofera Google, ideea din punctul meu de vedere este excelenta si concurenta ar aduce beneficii imense utilizatorilor casnici insa de la vorbe la fapte e cale lunga si proiectul celor de la Google e abia la inceput.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wusklcNKDZc[/youtube]

2 COMENTARII