Prima Pagina Apple Apple si Adobe lucreaza impreuna la imbunatatirea flash-ului

Apple si Adobe lucreaza impreuna la imbunatatirea flash-ului

In sfarsit niste vesti bune, dupa 2 saptamani in care Apple si Adobe au sarit practic una la gatul celeilalte in legatura cu flash-ul acum se pare ca razboiul s-a transformat intr-o colaborare pentru imbunatatirea flash-ului pentru Mac OSX pentru inceput. Echipa Adobe care se ocupa cu development-ul flash-ului colaboreaza cu ingineri din cadrul Apple pentru a imbunatati flash-ul astfel incat consumul ridicat al procesorului si viata bateriei sa fie dramatic imbunatite astfel incat Apple sa incorporeze in sfarsit suportul pentru flash in produsele sale.

Noile imbunatatiri vor venit odata cu Flash 10.1 versiunea finala care va contine rezultatul muncii celor 2 echipe si speram noi va duce la adoptarea flash-ului in mod oficial in produsele Apple. Avand in vedere ca de la lansarea iPad-ului si pana acum Apple a fost supusa la un val enorm de critici care aveau in prim plan lipsa flash-ului care sta la baza a milioane de site-uri din lumea intreaga, se pare ca gigantul din Cupertino a sesizat faptul ca iPad-ul ar putea fi un mare esec daca nu gasesc o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

Pentru inceput implementarea flash-ului se va face in Mac OSX pentru produsele desktop/laptop si probabil doar daca implementarea va avea succes pe aceste produse vom vedea si implementarea sa pe iPad/iPhone/iPod Touch. Oricum ar fi aceasta colaborare nu poate decat sa ne bucure pentru ca cel mai probabil vom vedea in sfarsit flash-ul si pe iPhone/iPod Touch, un feature cerut de toti utilizatorii inca din 2007 de la lansarea iPhone 2G, feature care an dupa an a fost lasat la o parte de Apple spre dezamagirea tuturor.

Credeti ca vom vedea flash in iPhone OS 4.0?

 • CoSSmiN

  eu zica ca vom avea flash pe os 4:)

 • @CoSSmiN: Daca reusesc sa-l faca pe Mac atunci da, sigur vom avea.

 • mafia

  -eu nu cred :)) ca vom vedea ceva revolutionar.

 • Serban

  Flashul, dupa parerea ea, e important mai mult pentru site-urile ce contin video (Hulu, Viddler etc.). Nu prea imi imaginez bannere flash in Safari. In browser ma multumesc cu html5 pentru video, e mult mai rapid asa.

 • @mafia: Vorbea cineva de lucruri revolutionare? E doar flash nu o baterie care nu trebuie reincarcata vreodata.
  @Serban: Foarte multe site-uri folosesc flash si a venit timpul sa ruleze si pe iPhone asa ceva. HTML5 e departe de a fi introdus la scara larga, deocamdata se joaca cateva site-uri mari cu el.

 • mafia

  -pentru apple “fimatul” e ceva revolutionar,dar flashu’

 • Chriss

  are dreptate ”mafia” , pentru apple orice functie nou implementata , care inainte nu era disponibila , devine brusc ceva revolutionar si nemaipomenit. cu sau fara flash , ipadul va avea vanzari foarte mari. de ce? pentru ca toti fanboy-i apple (inclusiv eu) vor cumpara acest device. si credeti-ma , fanii apple nu sunt putini.

 • @Chriss: Eu ma indoiesc ca va avea vanzari mari, si am impresia ca si Apple simte asta tocmai de aia se apuca de flash sub pretextul ca va fi pentru Mac OSX. Si daca se tin de treaba eu zic ca la vara vom avea flash in OS 4.