Apple si Adobe lucreaza impreuna la imbunatatirea flash-ului

In sfarsit niste vesti bune, dupa 2 saptamani in care Apple si Adobe au sarit practic una la gatul celeilalte in legatura cu flash-ul acum se pare ca razboiul s-a transformat intr-o colaborare pentru imbunatatirea flash-ului pentru Mac OSX pentru inceput. Echipa Adobe care se ocupa cu development-ul flash-ului colaboreaza cu ingineri din cadrul Apple pentru a imbunatati flash-ul astfel incat consumul ridicat al procesorului si viata bateriei sa fie dramatic imbunatite astfel incat Apple sa incorporeze in sfarsit suportul pentru flash in produsele sale.

Noile imbunatatiri vor venit odata cu Flash 10.1 versiunea finala care va contine rezultatul muncii celor 2 echipe si speram noi va duce la adoptarea flash-ului in mod oficial in produsele Apple. Avand in vedere ca de la lansarea iPad-ului si pana acum Apple a fost supusa la un val enorm de critici care aveau in prim plan lipsa flash-ului care sta la baza a milioane de site-uri din lumea intreaga, se pare ca gigantul din Cupertino a sesizat faptul ca iPad-ul ar putea fi un mare esec daca nu gasesc o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

Pentru inceput implementarea flash-ului se va face in Mac OSX pentru produsele desktop/laptop si probabil doar daca implementarea va avea succes pe aceste produse vom vedea si implementarea sa pe iPad/iPhone/iPod Touch. Oricum ar fi aceasta colaborare nu poate decat sa ne bucure pentru ca cel mai probabil vom vedea in sfarsit flash-ul si pe iPhone/iPod Touch, un feature cerut de toti utilizatorii inca din 2007 de la lansarea iPhone 2G, feature care an dupa an a fost lasat la o parte de Apple spre dezamagirea tuturor.

Credeti ca vom vedea flash in iPhone OS 4.0?