AppStore va avea un rival puternic

12 dintre cei mai mari operatori din lume printre care : Orange, Telefonica si AT&T s-au hotarat sa formeze o alianta care sa duca la creearea unui nou standard de aplicatii ce vor fi compatibile cu toate sistemele de operare existente pe telefoane in ziua de astazi. Acestei aliante i se vor alatura nume mari din industria companiilor producatoare de terminale mobile : Samsung, Sony Ericsson si LG, cu scopul principal de a detrona suprematia Apple si a AppStore-ului in ceea ce priveste vanzarea de aplicatii pentru iPhone/iPod Touch.

Noua alianta va avea la baza aproap 2 miliarde de utilizatori ale caror telefoane mobile vor fi compatibile cu noul standard si care vor putea downloada aplicatii din noul magazin online. Alianta se bazeaza pe faptul ca in momentul de fata piata aplicatiilor pentru telefoane mobile este fragmentata, Apple, Google, BlackBerry si Nokia avand fiecare cate un magazin online prin intermediul caruia vand aplicatii clientilor, iar developerii trebuie fie sa aleaga o platforma pe care sa developeze software-ul fie sa multiplice acelasi software pe mai multe platforme pentru a putea scoate fondurile necesare continuarii lucrului.

Desigur ca motivul principal sunt banii deoarece se estimeaza ca anul acesta incasarile din vazarile aplicatiilor pentru terminale mobile va ajunge la aproximativ 6.5 miliarde de $, in crestere fata de anul trecut.

Ma mira faptul ca AT&T, un aliat atat de fidel Apple a luat hotararea de a a se alatura acestei aliante, insa anuntul oficial va fi facut astazi in cadrul Mobile World Congress la Barcelona si abia atunci vom sti mai multe.

Sunt sigur ca o asemenea alianta va fi mult prea puternica pentru Apple, dar credeti ca aplicatiile vor fi de o asa buna calitate?