iCab Mobile 2.1 update

iCab Mobile alaturi de iDroid Mini este unul browserele mele favorite, si asta deoarece iCab Mobile ofera o multitudine de optiuni de care Safari duce lipsa cu desavarsire si din pacate va duce in continuare mult timp de acum incolo.

Daca vreti sa navigati pe internet in fullscreen mode 100% atunci iCab Mobile este solutia perfecta, daca vreti sa vedeti unele site-uri la fel ca pe desktop atunci din nou iCab is the way to go, daca vreti sa downloadati fisiere fara a fi nevoiti sa instalat diferite plugin-uri pentru Safari atunci iCab este cea mai buna solutie pe care o aveti. Dar asta nu e tot, iCab Mobile are functii pentru navigarea incognito pe internet sau daca aveti lucruri importante salvate in aplicatie puteti seta o parola si porni Guest Mode, astfel ca oricine foloseste browser-ul va avea doar un set limitat de optiuni pe care sa le foloseasca.

Iata ce aduce nou versiunea 2.1 :

– Italian translation added
– The Download Manager is now accessible through the toolbar (can be switched off to reduce the number of icons in the toolbar)
– The transparency of the fullscreen icons can be modified
– The form fill-out feature does now also support some non-standard form fields
– Added Search and Bookmarks buttons in fullscreen mode.
– The Browser ID can be now also modified within the App.
– Modules feature implemented. Modules are “bookmarklets” with additional features. They can be used for increasing the font size, downloading videos, translating web pages etc.
– It’s now possible to use the URL field to start a search as well. Just enter “?” as the very first character in the URL field followed by the searched keyword to search the internet. Of course you can still use the search panel.
– Several Bugfixes and improvements

Eu sunt un mare fan al aplicatiei, este printre primele aplicatii pe care o instalez dupa un restore, am si cumparat-o si v-o recomand cu cea mai mare placere! Iar pentru viitorii posesori de iPad, daca va uitati la primul screenshot de sus veti observa ca aplicatia e compatibila si cu noua “minune” a celor de la Apple.

iCab Mobile 2.1 poate fi cumparata din Ro AppStore pentru 1.59€ de aici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CaCNpfHIklM[/youtube]

11 COMENTARII

  1. un bun browser pt iphone ! m-am convins si eu ! dar cum setez cand primesc in mail un link sa se deschida cu icab si nu cu safari ?

  2. Sa fim seriosi..l-am cronometrat eu pe 3 site-uri diferite si a stat cu 4-5 secunde mai mult decat Safari sa incarce fiecare site. In plus, are probleme cu schimbarea orientarii ( landscape/portrait se schimba greu si laggy ) si mai ales cu image rendering / caching, ceea ce dauneaza grav scroll-ului fluid si de cele mai multe ori instant din Safari. Deci nu, clar nu e mai bun decat Safari, decat daca esti maniac pe setari..care si asa sunt 90% useless date fiind neajunsurile mai sus mentionate.

  3. @mr know-it-all: E adevarat ca se misca mai greoi decat Safari, din pacate este un minus asta insa overall eu personal il consider mai bun, imi place sa pot vizualiza site-uri fullscreen si iCab e foarte bun pentru asta, desigur ca acum exista si iDroid care ofera asta insa e cam chel in optiuni.
    Totusi e un browser foarte bun, mult mai bine dotat decat Safari dar ce-i drept putin mai greoi. Acum testele sunt subiective pentru ca incarcarea paginilor depinde si de conexiunea la internet si de banda care fluctueaza, etc.

  4. @zaone: Testul nu a fost deloc subiectiv, si conexiunea de net nu a fluctuat, pentru ca a fost vorba de wi-fi-ul de la mine din casa, si am stat la 50 cm de router, atat cu Safari, cat si cu iCab 😉

    Cat despre faptul ca e mai greoi, pentru mine asta taie totul din start, pentru ca la iPhone cred ca 80% din farmec e dat de felul superb in care se misca totul pe el..fluid, animat..ca un fel de magie cu physics. Iar cand un app ca asta te duce inapoi la senzatia aia “super” de Windows Mobile browsing…cel putin pentru mine => instant deleting. Oh well..chacun a son gout, but i just wanted to clear the facts about the loading / rendering speed claims.

  5. @mr know-it-all: Nu am spus nicaieri ca e cel mai rapid, doar ca e mult mai bine dotat si pentru mine e o alegere mai buna fata de Safari, in articole imi exprim parerile pur personale. E adevarat ca fiecare are gusturile lui si eu unul prefer sa vad cat mai mult din continutul paginii chiar daca asta inseamna sa astept cu o secunda, 2, 3 in plus. Cat despre rendering, si Safari incarca greu continutul si am parte intotdeauna de bucati din ecran fara continut cand fac scrolling.