Air Video – vizioneaza filme din PC direct pe iPhone

Air Video este o aplicatie foarte utila pentru utilizatorii de iPhone/iPod Touch pentru ca ofera posibilitatea de a face streaming video direct de pe in calculator cu Windows/Mac OSX, pe iPhone/iPod Touch prin intermediul WiFi.

Tot ce trebuie sa faceti este sa downloadati Air Video din AppStore, fie in versiunea Lite care are mai putine functii, fie in versiunea full care costa 2.39€, apoi downloadati software-ul server de aici, il instalati in calculator, va instala automat si Java daca nu aveti, apoi selectati folderul in care aveti voi filmele pentru a adauga lista cu filme disponibile pentru iPhone. Dupa selectarea listei, deschideti aplicatia din device, introduceti IP-ul local al PC-ului, deschideti lista de filme si alegeti ce sa vizionati.

Air Video face streaming live pentru cele mai importante formate video, aplicatia din calculator facand automat conversia filmului in format 480×320 pentru a incapea perfect pe ecranul telefonului. Aplicatia exista de ceva vreme in AppStore insa recent a fost updatata la versiunea 2.2 si iata ce aduce nou :

Subtitle support!
Audio Boost
Remember last played file
Adaptive quality control
Stability improvements
Note: Seeking during live conversion requires iPhone firmware 3.1 or newer.

Air Video permite streaming-ul atat prin WiFi cat si prin 3G, depinde de voi ce solutie alegeti. Pentru cei interesati Air Video Lite poate fi downloadata gratuit de aici, iar Air Video full poate fi cumparta pentru 2.39€ de aici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ibMtroVgaik[/youtube]