Introducerea flash-ului pe iPad ar reduce dramatic viata bateriei

Stim cu totii ca Steve Jobs este cel mai mare “fan” al flash-ului si introducerea lui in iPhone OS, pe iPad/iPhone/iPod Touch este “visul” lui de mic copil pentru ca este arhicunoscut faptul ca Apple se zbate din rasputeri pentru a multumi clientii care dau miliarde de $ pe produsele sale.

In cadrul unei intruniri a angajatilor Apple de luna trecuta, Jobs a tinut sa treaca in revista cateva motive pentru care Apple face ceea ce face si de ce continua sa faca asta pentru binele tuturor. Practic Steve Jobs a spus ca floppy drive-urile, standardele pentru porturile de date si LCD-urile CCFL-backlit sunt de domeniul trecutului si se bucura ca, compania sa a reusit sa “convinga” fortat utilizatorii sa renunte la aceste tehnologii in favoarea unora noi si mult mai bune. Exact acelasi lucru planuieste sa faca Jobs si cu flash-ul, doreste de ani de zile sa oblige marile corporatii din mediul online sa renunte la flash in favoarea altor alternative. De ce? Pentru ca flash-ul, in viziunea lui Jobs, este foarte buggy, tine procesorul incarcat mult timp si este un factor major pentru viata scazuta a bateriei laptop-urilor, ba chiar a spus ca daca ar fi introdus flash pe iPad, durata de viata a bateriei ar fi scazut de la 10 la aproximativ 1.5 ore, practic o scadere de 85%.

Problema este ca Apple se chinuie de mai bine de 2 ani sa faca acest lucru, insa odata cu mutarea atentiei spre HTML5 s-ar parea ca au reusit sa schimbe cursul firesc al lucrurilor pentru ca odata ce Google/Vimeo s-au apucat de perfectionat tehnologia HTML5 pentru a inlocui flash-ul, inseamna ca vom vedea schimbari majore in mediul online in anii urmatori.