iPhone-ul creeaza dependenta

Sau cel putin asta incearca sa ne spuna un studiu recent facut la Stanford de catre o echipa de studenti pe, you guessed it, aproape o treime din studentii care isi fac studiile de licenta in cadrul prestigioasei universitati.

Rezultatele sunt oarecum ingrijoratoare, aproape toti studentii intervievati sustinand ca sunt deja dependeti de telefonul lor, ba mai mult spunand ca ar fi vorba de o dependenta cronica, neputand renunta sub nici o forma la preaiubitul lor telefon. Si mai ciudat si deranjant e faptul ca majoritatea studentilor si-au personificat iPhone-ul dandu-i un nume sau numindu-l “my little friend”(micul meu prieten) ceea ce rezulta ca relatia om-telefon a depasit deja multe limite ale normalitatii.

Vina cade pe retelele de socializare care pot fi accesate foarte usor cu ajutorul iPhone-ului, studentii cercetatori sustinand ca obsesia pe care o au posesorii de iPhone cu privire la terminalele lor se datoreaza dublei personalitati ale acestora explicata in felul urmator : pe conturile retelelor de socializare studentii afisau personalitati total diferite fata de cele din realitate, semna ca socializarea online nu e chiar cel mai bun lucru din viata unui om.

Anyway, se pare ca studentii sunt atat de apropiati de terminalele lor incat 75% dintre acestia admitand ca adorm cu telefonul in mana, alt semn ca dependenta de telefon duce la o folosire excesiva a acestuia.

So, cat de dependeti sunteti voi de telefonul vostru? I like it… but not that much.