Utilizatorii cu AppSync instalat nu pot face in-app purchases

Se pare ca Apple ridica din nou stacheta in razboiul cu utilizatorii de iPhone/iPod Touch care au ales sa faca jailbreak terminalelor proprii prin introducerea unei interdictii de a face in-app purchases daca aplicatia prin care incearca sa faca achizitia detecteaza ca telefonul are jailbeak.

Sistemul de in-app purchases a fost introdus de Apple odata cu iPhone OS 3.0 pentru a proteja munca developerilor a caror aplicatii sunt piratate dandu-le acestora posibilitatea de a-si vinde prin aplicatie si nu prin AppStore anumite functii ale aplicatiei insesi.

De ce spun ca Apple a ridicat stacheta? Ei bine pentru ca blocarea utilizatorilor se bazeaza pe verificarea facuta de aplicatie in momentul incercarii de achizitiona ceva, blocare care este impiedicata de felul in care AppSync functioneaza si permite utilizatorilor sa instaleze aplicatii crack-uite. Apple a mers direct la sursa si din pacate daca aveti AppSync instalat nu veti putea face achizitii prin intermediul aplicatiei.

Exista totusi o solutie :

– dezinstalati aplicatia din care vreti sa cumparati, apoi AppSync din Cydia;

– resetati telefonul;

– instalati din nou aplicatia;

– delogati-va si relogati-va in contul iTunes utilizand aplicatia din telefon si gata, veti putea face achizitii.

Tot procesul asta implica in fapt cumpararea aplicatiei daca ea costa ceva si cumpararea content-ului prin intermediul ei. Este o miscare foarte inteligenta din partea Apple deoarece practic obliga utilizatorii care doresc respectiva aplicatie sa o cumpere. Nu e nimic rau in asta insa daca ar lansa Apple si un sistem cu ajutorul caruia am putea testa o aplicatie inainte de a o cumpara sunt sigur ca piratarea ar scadea mult mai mult.