Prima Pagina internet Orange lanseaza Data Traffic Control

Orange lanseaza Data Traffic Control

Ieri Orange Romania a lansat Data Traffic Control, un serviciu gratuit destinat clientilor care obisnuiesc sa faca calatorii in interiorul Uniunii Europene si in timpul acesta doresc sa acceseze internetul, compania incercand sa-i protejeze pe acestia de la a face trafic exagerat pentru a nu se trezi apoi cu facturi de sute/mii de euro. Serviciu ofera clientilor posibilitatea de a seta anumite limite de trafic, iar la atingerea a 70% din traficul estimat si apoi la consumarea totala a traficului vor primi cate un mesaj de atentionare, dupa care serviciul de date va fi automat suspendat.

Dupa cum spune Orange, traficul de date in interiorul Uniunii Europene costa 4€/MB iar compania ofera pachete de 12.5/25/37.5/50MB care costa 50/100/150/200€, acestea fiind totodata limitele la care traficul va fi automat suspendat pana la terminarea lunii in curs.

Mai multe detalii despre noul serviciu puteti gasi aici, lasand la o parte costurile ENORME, si EXTREM de exagerate pentru traficul de date, serviciul in sine mi se pare a fi o idee excelenta pentru ca sunt foarte multi posesori de telefoane care acceseaza internetul fara sa stie si cand ajunge factura pentru luna ce a trecut constata ca au de platit sute de euro pentru 50MB amarati pe care i-au consumat in vre-o tara din UE.

Daca trebuie sa calatoriti frecvent prin UE si aveti un iPhone va recomand sa activati acest serviciu care este absolut gratuit dar va va scuti de facturi astronomice.

 • Pingback: Apple iPhone (1st gen/3G/3GS) - discutii generale, aplicatii, deblocare etc. - Page 755 - Computer Games Forum()

 • Ianis

  macar atat sa faca. pentru mine sunt niste nemernici. am sunat la ei pentru configurarea iPhone-ului si mi-au spus sa sun la nu stiu ce numar cu 0.35 eurocenti pe minut pentru a face manual configurarile cu ajutorul unui operator. am cerut un site al lor unde sa se faca automat si ce credeti…pe site-ul lor daca vrei sa configurezi iPhoneul(cel putin cele 3G) automat, introduci numarul de telefon si surpriza…nu exista setari pentru acest model…

 • @Ianis: Lol dar pentru Orange nici nu trebuie setari, iPhone OS are setarile gata facute pentru Orange indiferent ce model ai. Pentru 3G din cate stiu parca nu exista setari la MMS-uri.

 • Ianis

  @zaone:
  pai daca mie nu imi functiona netul nu era normal sa ii intreb:”ba ziceti-mi si mie pe unde am gresit, poate am sters ceva bla bla”..nu sa ma trimita sa sun si sa si platesc pentru nimic. in fine…si cu ei si cu cei de la vodafone(ca nici aia nu-s mai de doamne-ajuta) m-am razboit pe la reprezentantele lor :)) ..l-au luat s-au jucat cu el, l-au setat din retea, din aparat si nu mergea nimic, dar pe nici unul nu l-a dus capu` sa faca un reset network :))…l-am facut eu dupa ce am ajuns acasa si acum merge ca uns…fiind pacifist din fire nu zic decat ca…si eu sunt tot oameni 🙂

 • @Ianis: Well cei din reprezentante sunt | | cu iPhone-ul asa ca e o lupta surda. Oricum sa stii ca telefonul pe Orange trebuie sa mearga fara nici o setare, daca ii schimbi cartela atunci trebuie introduse setarile.

 • Ianis

  @zaone:
  ce sa zic. acum am vodafone-ul si merge, daca bag orange-ul merge si el, daca bag sim-ul din stick-ul de la rds merge si ala, daca revin iar la vodafone merge . asta fara sa fac altceva decat sa schimb simurile. nu pot decat sa ma bucur :))

 • @Ianis: Si nu ai facut nici o setare pentru astea? Ma cam indoiesc ca au mers din prima fara nici o setare, ma refer la Vodafone si RDS. Si pentru RDS ce setari folosesti ? Si cum le`ai pus?

 • Ianis

  @zaone:
  uite acum fac o proba si revin 😀

 • Ianis

  e asa cum ti-am scris mai devreme. am pus simul de la rds(internet mobil) si a mers brici netul, singura chestie este ca trebuie neaparat sa restartez iphone-ul cand bag simul sau sa bag simul cu el oprit. la setari nu este scris nimic. am pus si orange, a mers, acum sunt iar pe vodafone si e ok.

 • @Ianis: Pentru RDS functioneaza internetul fara nici o setare? Interesant.

 • Jiji

  Mama ce jepcari. 4 euro / MB ???? Stiam ca e asa de scump dar m-am gandit ca au mai scazut un pic ….de cand s-au redus tarifele de voce in roamning. Vad ca nici pomeneala. Auzi …. 12.5 euro …. 50 MB. E chiar ieftin, nu ? In 2010 sa taxezi Internetul (fie el si in roaming … ca doar nu e in spatiu cosmic sau pe Luna) mobil la asemenea tarife este o lipsa totala de respect fata de aproape 10.000.000 de clienti cat are Orangeul. Si Voda si Cosmote au tot atat de mari tarife pt datele in Roaming. Nu faci ei nota discordanta.

 • @Jiji: Ai inteles gresit 12.5MB = 50 euro nu invers. Compania Orange are 160 milioane de clienti in toata lumea, i guess they really don`t care.

 • CoSSmiN

  in romania am activat oferta am primit mesaj ca e activat mi-a luat paralele si p.. net… in fine fuck orange fuck romania:D atata aveam de spus nu am chef de detali:D nu se meritaa

 • Ianis

  @zaone:
  exact. nu sunt nicidecum priceput in domeniu dar am inteles ca nu folosesc proxy. poate de asta…oricum eu zic ca e super tare. astept optiunea de net nelimitat si cred ca trec pe digi ca de la vodafone sau orange nu cred ca o sa vedem curand asa ceva

 • @Ianis: Pai Digi are deja net nelimitat insa dupa depasirea traficului de 3GB te trece la viteza de 128kbps, ceva ma bun de atat nu o sa vezi prea curand, nici T-Mobile care vine in vara nu cred ca va lansa ceva mai bun.