Orange lanseaza Data Traffic Control

Ieri Orange Romania a lansat Data Traffic Control, un serviciu gratuit destinat clientilor care obisnuiesc sa faca calatorii in interiorul Uniunii Europene si in timpul acesta doresc sa acceseze internetul, compania incercand sa-i protejeze pe acestia de la a face trafic exagerat pentru a nu se trezi apoi cu facturi de sute/mii de euro. Serviciu ofera clientilor posibilitatea de a seta anumite limite de trafic, iar la atingerea a 70% din traficul estimat si apoi la consumarea totala a traficului vor primi cate un mesaj de atentionare, dupa care serviciul de date va fi automat suspendat.

Dupa cum spune Orange, traficul de date in interiorul Uniunii Europene costa 4€/MB iar compania ofera pachete de 12.5/25/37.5/50MB care costa 50/100/150/200€, acestea fiind totodata limitele la care traficul va fi automat suspendat pana la terminarea lunii in curs.

Mai multe detalii despre noul serviciu puteti gasi aici, lasand la o parte costurile ENORME, si EXTREM de exagerate pentru traficul de date, serviciul in sine mi se pare a fi o idee excelenta pentru ca sunt foarte multi posesori de telefoane care acceseaza internetul fara sa stie si cand ajunge factura pentru luna ce a trecut constata ca au de platit sute de euro pentru 50MB amarati pe care i-au consumat in vre-o tara din UE.

Daca trebuie sa calatoriti frecvent prin UE si aveti un iPhone va recomand sa activati acest serviciu care este absolut gratuit dar va va scuti de facturi astronomice.