Aplicatie care masoara radiatiile emise de iPhone respinsa de Apple

Nivelul radiatiilor emise de un telefon mobil este de ani de zile un subiect fierbinte pentru oamenii de stiinta care de-a lungul timpului au incercat sa demonstreze ca telefoanele mobile sunt periculoase pentru corpul uman datorita radiatiilor emise. Antena radio a telefonului mobil emite un un semnal radio catre turnurile de telefonie mobila, semnal care in functie de mediul in care va aflati poate fi de o intensitate mai mare sau mai mica, insa un semnal care este absorbit de corpul uman la o rata specifica(SAR in engleza). SAR-ul este un standard in domeniu iar la nivel global fiecare stat a impus anumite restrictii in ceea ce priveste SAR-ul maxim pe care il poate avea un telefon, in SUA SAR-ul maxim este 1.6, iPhone 3GS are 0.79 iar iPhone 3G are 1.39.

O echipa de savanti israelini s-a apucat de lucru la o aplicatie care sa monitorizeze nivelul de radiatii emis de iPhone in functie de mediul in care va aflati, iar sistemul lucreaza in felul urmator : se foloseste de accelerometru, compas si senzorul de proximitate pentru a stabili pozitia geografica, viteza la care va miscati, distanta fata de turnurile operatorilor de telefonie mobila, starea vremii si distanta antenei telefonului fara de corpul vostru. Toate aceste detalii puse cap la cap ofera detalii ce ajuta la estimarea nivelului radiatiilor emise de telefon iar in cazul depasirii limitei minime telefonul ar fi vibrat pentru a va anunta ca sunteti in pericol.

Apple in toata maretia sa a decis ca aplicatia nu trebuie introdusa in AppStore deoarece ar produce confuzie in randul clientilor sai. Sa ascunda oare Apple ceva? Sa aiba iPhone-ul momente cand depaseste limitele SAR-ului? Cine stie… eu sper sa o vedem in Cydia macar.