Multitasking in iPhone OS 4.0?

Discutiile despre multitasking in iPhone 4.0 au inceput cu ceva timp in urma cand a fost lansat primul SDK pentru iPhone OS 3.2 si comunitatea iPhone a inceput sa speculeze cu privire la introducerea acestui feature, suportat nativ de alte telefoanel mobile, in iPhone OS 4.0 ce va aparea in vara acestui an.

Daca pana acum se vorbea doar din speculatii sau interpretari ale fisierelor din iPhone OS 3.2 SDK, acum AppleInsider sustine ca anumite persoane care au prezis cu acuratete feature-urile pe care urmau sa le contina produsele Apple inainte de lansarea acestora, prezic implementarea multitasking-ului in iPhone OS 4.0 desi aceasta versiune de software este inca foarte departe de a fi terminata.

Desigur ca “preziceri” de genul acesta apar inaintea oricarui update important din partea Apple si totdeauna se gaseste cate un “specialist” care sa spuna una sau alta doar pentru a fi putin in lumina reflectoarelor. Pe de alta parte implementarea multitasking-ului nu este ceva atat de greu de facut deoarece iPhone-ul are multitasking integrat in momentul de fata insa doar pentru anumite aplicatii: iPod, Safari,Mail iar Apple refuza sa introduca acest feature pentru toate aplicatiile motivand decizia pe faptul ca bateria terminalului nu ar face fata unei asemenea utilizari excesive.

Multitasking sau nu, cert e ca iPhone OS 4.0 va aduce noutati, din pacate eu sunt de parere ca acestea vor fi de o prea mica importanta fata de cererile noastre.