Opera Mini in scurt timp in AppStore

Opera Mini, unul dintre cele mai utilizate browsere pentru telefoanele mobile este aproape gata de a fi trimis la Apple pentru aprobarea in AppStore, asta dupa ce acum 3 zile cei de la Opera au lansat o noua versiune beta a browserului insa pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

Opera a anuntat versiunea Mini pentru iPhone inca de luna trecuta cand se desfasura Mobile World Conference la Barcelona, promitand si o demonstratie cu aplicatia insa cum acest lucru nu a mai venit toata lumea a crezut ca Opera a renuntat la proiect, dar aseara developerii de la Opera au anuntat site-ul CNN.com ca inca lucreaza la aplicatie si aceasta va fi trimisa pentru aprobare in AppStore in cateva saptamani.

Mini and Safari are different, Opera Mini is quicker at downloading regular Internet pages while Safari’s design makes it more apt for more data-intensive functions, such as editing a Google document.

I wouldn’t say we’re trying to back Apple into a corner. We feel that we’re very much following their rules.

Totusi aplicatia ar putea fi respinsa din start de Apple deoarece Opera are o abordare oarecum neconventionala privind aceasta aplicatie, Opera Mini pentru iPhone ar urma sa fie mult mai rapida decat Safari deoarece procesul de browsing se va desfasura cam asa : voi introduceti o adresa, serverele opera incarca site-ul si il trimit browser-ului vostru dar compactat astfel incat telefonul sa il incarce mai repede si asta ar putea creea probleme de securitate deoarece toate informatiile ar urma sa treaca prin serverele Opera, probleme pe care Apple va incerca sa le evite prin respingerea aplicatiei.

Dar pe langa toate astea Opera Mini promitea si flash insa developerii nu mai zic nimic de asta… vom vedea, nu vom vedea.. cine stie, aplicatia va fi gata in curand si eu unul sper sa o accepte Apple.