Apple nu va mai vinde folii de protectie pentru ecranul iPhone

Au aparut zvonuri ca Apple a luat o decizie care din punctul meu de vedere este extrem de neinspirata si anume de a opri vanzarea de folii pentru protectia ecranului iDevice-urilor, incepand cu luna mai a acestui an. Confirmarile au venit de la mai multi producatori de la care Apple comanda aceste folii, toti confirmand ca incepand cu luna mai Apple a cerut sistarea livrarilor si tot de atunci respectivele produse vor fi scoase din magazinul online al companiei.

Se spune ca principalul motiv al acestei decizii ar fi incapatanarea celor de la Apple de a demonstra ca ecranul iPad/iPhone/iPod Touch-ului este rezistent la zgarieturi si aceste folii ar aduce doar o scadere a sensibilitatii touch-ului iar protectia oferita de ele nu este necesara. Odata cu scoaterea foliilor de protectie din magazinul online Apple va inlatura si orice carcasa care ofera in pachet folii de protectie pentru ecran asa ca daca va faceti cumparaturile din magazinul online Apple sa nu va asteptati la folii pentru ecran daca cumparati o carcasa.

Ca posesor de iPhone consider ca incapatanarea Apple de a dovedi ca iPhone-ul are un ecran rezistent este total gresita si ancorata intr-o lume imaginara in care traieste Steve Jobs si restul directorilor, aceeasi lume in care web-ul functioneaza 100% perfect fara flash, multitasking/etc. Ecranul iPhone-ului se zgarie, nu foarte usor insa se zgarie si daca nu sunteti atent puteti gasi niste zgarieturi destul de adanc pe ecran iar singura metoda de a le indeparta este schimbarea in totalitate a ecranului, operatiune deloc usoara si destul de costisitoare avand in vedere ca ecranul trebuie schimbat cu tot cu digitizer.

Ar fi absurd sa spun ca as putea face pe ecranul unui iPhone aceleasi operatiuni facute de persoana din video-ul acesta pe ecranul unui HTC HD2 si consecintele sa fie aceleasi, adica 0 zgarieturi, so punctul meu de vedere este ca ecranul iPhone-ului nu e nici pe departe atat de rezistent precum incearca Apple sa ne faca sa credem.