Criza modulelor NAND flash ar putea duce la cresterea preturilor pentru iDevices

In ultima vreme piata modulelor NAND flash a avut de suferit datorita cererii extrem de mari si incapacitatii producatorilor de module NAND flash de a face faca cererii iar dupa preconizarile specialistilor, in perioada urmatoare preturile pentru modulele NAND ar putea creste ceea ce in final va duce la cresterea preturilor pentru terminalele care folosesc aceste module.

Apple este o foarte mare consumatoare de module NAND deoarece productia de iDevices necesita cantitati foarte mari de module flash, gigantul din Cupertino acaparand aproape o treime din productia totala de module. Dupa cum spuneam mai sus vestile producatorilor nu sunt prea incurajatoare, acestia raporteaza ca in productia preconizata pentru a doua parte a anului 2010 este mult sub cererea de pe piata iara asta va duce aproape sigur la o crestere a preturilor de la producator pana la utilizatorul final.

Deocamdata Apple nu are nici un contract incheiat pe anul 2010 pentru furnizarea de module NAND si din cate se pare se grabeste sa semneze contracte cu furnizorii pentru a pastra preturile existente, in caz contrar s-ar putea sa vedem cateva schimbari in preturile finale pentru iPhone 4G si noul iPod Touch care probabil va aparea in toamna.

Articolul precedentRavensword 2 in development
Articolul următorConturi false cu geohot si MuscleNerd pe Facebook
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.