Opera Mini pentru iPhone – video preview

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g-cBY[/youtube]

Aplicatia Opera Mini pentru iPhone a fost trimisa astazi la Apple pentru aprobare si eu unul desi sunt cam circumspect in privinda acceptarii sale in AppStore sper totusi ca o vom vedea in urmatoarele zile disponibila pentru download.

Se vede si in video ca Opera Mini este foarte rapida, mult mai rapida decat Safari, veti vedea si in testul facut de cei de la Opera cam cat de rapida este aceasta aplicatie fata de browserul nativ al celor de la Apple si din pacate asta ar fi un motiv destul de important pentru care Apple ar dori sa nu includa aceasta aplicatie in AppStore.

Dupa cum spun cei de la Opera, browserul reduce cu pana la 90% traficul de date facut in timpul incarcarii unei pagini, iar combinat cu rapiditatea, acest feature face din Opera Mini browserul ideal pentru iPhone. Pe langa toate astea, aplicatia este foarte bine facuta si organizata, ceea ce ajuta userul sa isi administreze paginile deschise sau pe cele care urmeaza sa le deschida mult mai usor decat in Safari.

Daca totusi nu o vom vedea in AppStore sper macar sa o vedem in Cydia pentru ca, sincer sa fiu e cu cateva clase peste Safari.

UPDATE : Un alt video cu aplicatia in actiune.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PsE1oc0mk_g[/youtube]