Prima Pagina Apple Jailbreak-ul lui geohot e de unica folosinta

Jailbreak-ul lui geohot e de unica folosinta

Dimineata v-am prezentat un video care cu siguranta a incalzit inimile multora fiind geohot a oferit pentru prima oara o solutie viabila pentru rezolvarea tethered jailbreak-ului care ii impiedica pe posesorii de iPhone 3GS/iPod Touch 2G/3G sa faca jailbreak complet. Din pacate geohot nu a oferit nici un fel de alte detalii in afara de ce se vede deja din video si a subliniat ideea ca nu se stie momentul in care va publica exploit-ul.

Din informatii recente oferinte de iH8sn0w prin intermediul contului sau de pe Twitter se pare ca solutia de jailbreak a lui geohot este de unica folosinta deoarece odata facuta publica si aplicata ea va fi cu siguranta acoperita de Apple in urmatorul firmware update. iH8sn0w subliniaza ideea ca jailbreak-ul lui geohot e bazat pe un exploit din firmware si nu din iBoot-ul telefonului, deci este practic identic cu un baseband exploit, functioneaza doar pana cand Apple decide sa il blocheze, iar lucrul asta complica foarte mult lucrurile. Daca geohot s-ar decide sa scoata acest jailbreak acum pe firmware 3.1.3 sau 3.2 pe iPad, Apple ar acoperi gaura destul de repede si ar scoate un nou firmware la care desigur ca vor face multi update, asa cum s-a intamplat si cu firmware 3.1.3.

MuscleNerd a spus astazi pe Twitter ca firmware 3.1.3 este doar o momeala pentru a scoate la rampa solutiile de decodare/jailbreak si ca nimeni nu va oferi un nou program pentru asa ceva prea curand, ideea pe care am subliniat-o si eu in nenumarate randuri pana acum.

Imi pare rau sa va spun asta dar ce ati vazut azi de la geohot ar putea avea aplicare abia in vara daca nu se gaseste un exploit pentru iBoot-ul telefonului deoarece o aplicare acum a solutiei de jailbreak ar insemna aruncarea la gunoi(pentru ca firmware 3.1.3 nu merita o asemenea solutie) a unui exploit bun probabil pentru iPhone OS 4.0 si iPhone 4G.

 • Bogdan

  cam nasol… sa vedem ce va zice si geohot

 • @Bogdan: Nimic, tace iar vreo saptamana.

 • KraveKing

  Eu unul incep sa ma cam satur de fazele astea care se fac intre ei!!! Logica merge in felulu urmator nu exista OS in momentul de fatza care sa nu aibe un exploit si nici nu va fi ever!! Se e si hot constient de asta si la fel si muschiuletz!!! Dar e bine cand esti in centrul atentiei!

 • @KraveKing: E intr-adevar bine sa fii in centrul atentiei dar e si multa munca sa descoperi un exploit si sa-l transformi intr-un program usor de folosit si compatibil cu toate device-urile. Ei vor sa aiba ceva pregatit cand apare noul OS/iPhone si sunt sigur ca si tu vei vrea sa pui iPhone OS 4.0 cand va aparea si vei vrea si JB la el, chiar si decodare.
  Pe langa toate astea nu trebuie uitat faptul ca programele sunt gratuite, ei lucreaza pentru donatii care sa fim seriosi nu sunt chiar atat de consistente.

 • cond0r

  Salut

  Am facut si eu prostia sa fac update la 3.1.3, am venit in austria de unde am cumparat telefonul, l-am dus la garantie deoarece intr-un colt cand era ecranul cu background alb era putin gri (abia se observa) iar cei de aici mi-au dat un iphone nou cu 3.1.2 .

  Am descarcat blackra1n , am deblocat telefonul, iar dupa ce l-am repornit mi-a pornit automat (fara sa ii mai dau make it ra1n ). Am instalat f0recast, si imi arata la bootloader 6.4 acelasi pe care l-am avut si la telefonul vechi si cu care trebuia sa ii fac jailbreack de fiecare data cand il reporneam .

  A pus cumva geohot noua versiune de blackra1n ?
  Sau 6.4 este bootrom vechi ?

 • @cond0r: Bootloader-ul nu are nici cea mai mica legatura cu jailbreak-ul, bootrom-ul e cel care conditioneaza repornire de refacerea jailbreak-ului si versiunea de bootrom nu o poti afla decat printr-o anumita procedura. F0recast iti spune daca telefonul e tethered sau nu si asta e de ajuns, daca tie iti mergea sa dau reset dupa jb fara sa refaci procesul atunci telefonul era cu bootrom vechi.

 • cond0r

  @zaone: Ideea este ca inainte nu imi pornea fara sa ii fac JB adica era tethered.

  Dupa ce mi l-au schimbat i-am facut JB cu blackra1n si imi porneste automat ca si in videoruile pe care le-ai prezentat pe site.

  In f0recast v1.0.1 imi arata Tethered: YES (cu rosu)
  In f0recast v1.0.4 imi arata Tethered: Maybe if Refurb.

  Exact asa imi arata si la iPhone-ul vechi (Amandoua sunt model MC139).

 • @cond0r: Nu conteaza modelul ala. Deci ai dus iPhone-ul in garantie si ai primit altul nou? E posibil ca ala nou sa fie un refurb cu bootrom vechi. La Orange ai facut operatiunea?

 • cond0r

  @zaone: La orange….. dar in Austria

 • @cond0r: Hmm, poate au avut unul nou cu bootrom vechi dar e putin probabil avand in vedere ca nu se mai fabrica de aproape jumatate de an. Totusi vorbim de iPhone 3GS da?

 • cond0r

  Da 🙂
  Si mie mi se pare la fel de ciudat.

  Dupa ce am instalat WinterBoard, i-am dat reboot, am mers direct la calculator sa ii fac JB, dar spre surprinderea mea a pornit direct.

  Iar despre garantii eu cred ca apple nu furnizeaza piese de schimb catre firmele de service care colaboreaza cu Orange sau cu oricare alt operator.
  Firmele de service doar constata defectul.

  Daca nu gaseau niciun defect trebuia sa platesc 29 de euro.

 • @cond0r: Ce serial are telefonul?

 • cond0r

  @zaone: 5K9505T13NP

 • @cond0r: Din cate imi dau seama e saptamana 50, deci bootrom nou ar trebui sa fie.