Jailbreak-ul lui geohot e de unica folosinta

Dimineata v-am prezentat un video care cu siguranta a incalzit inimile multora fiind geohot a oferit pentru prima oara o solutie viabila pentru rezolvarea tethered jailbreak-ului care ii impiedica pe posesorii de iPhone 3GS/iPod Touch 2G/3G sa faca jailbreak complet. Din pacate geohot nu a oferit nici un fel de alte detalii in afara de ce se vede deja din video si a subliniat ideea ca nu se stie momentul in care va publica exploit-ul.

Din informatii recente oferinte de iH8sn0w prin intermediul contului sau de pe Twitter se pare ca solutia de jailbreak a lui geohot este de unica folosinta deoarece odata facuta publica si aplicata ea va fi cu siguranta acoperita de Apple in urmatorul firmware update. iH8sn0w subliniaza ideea ca jailbreak-ul lui geohot e bazat pe un exploit din firmware si nu din iBoot-ul telefonului, deci este practic identic cu un baseband exploit, functioneaza doar pana cand Apple decide sa il blocheze, iar lucrul asta complica foarte mult lucrurile. Daca geohot s-ar decide sa scoata acest jailbreak acum pe firmware 3.1.3 sau 3.2 pe iPad, Apple ar acoperi gaura destul de repede si ar scoate un nou firmware la care desigur ca vor face multi update, asa cum s-a intamplat si cu firmware 3.1.3.

MuscleNerd a spus astazi pe Twitter ca firmware 3.1.3 este doar o momeala pentru a scoate la rampa solutiile de decodare/jailbreak si ca nimeni nu va oferi un nou program pentru asa ceva prea curand, ideea pe care am subliniat-o si eu in nenumarate randuri pana acum.

Imi pare rau sa va spun asta dar ce ati vazut azi de la geohot ar putea avea aplicare abia in vara daca nu se gaseste un exploit pentru iBoot-ul telefonului deoarece o aplicare acum a solutiei de jailbreak ar insemna aruncarea la gunoi(pentru ca firmware 3.1.3 nu merita o asemenea solutie) a unui exploit bun probabil pentru iPhone OS 4.0 si iPhone 4G.