Cum sa faci restore folosind orice firmware

96

Acest tutorial are scopul de a va invata sa faceti restore folosind metoda Shift+Restore. Aceasta modalitate va da libertatea de a alege orice versiune de firmware(inclusiv custom) pentru a face restore-ul, iar ceea ce va explic aici se aplica doar pentru Windows.

Metoda aceasta functioneaza fara nici o restrictie pe iPhone 2G/3G insa pe iPhone 3GS(indiferent de bootrom) trebuie fie sa aveti SHSH salvat in Cydia fie sa faceti restore la ultima versiune de firmware.  Pentru iPod Touch metoda functioneaza fara restrictii pe iPod Touch 1G/2G(bootrom vechi), pentru iPod Touch 2G/3G(bootrom nou) se aplica regula de la iPhone 3GS.

Pasul 1

Downloadati o versiune de firmware compatibila cu telefonul vostru : versiuni originale gasiti aici, versiuni custom gasiti folosind Google. Firmware-ul salvat de voi va avea cel mai probabil extensia .zip insa aceasta trebuie schimbata in .ipsw, asa ca uitati-va peste tutorialul aceasta care va va arata cum sa schimbati extensia unui fisier, daca nu stiti.

Pasul 2

Conectati telefonul la PC, deschideti iTunes, tineti apasat butonul SHIFT de pe tastatura in timp ce dati click pe butonul Restore din iTunes, va aparea o fereastra in care vi se va cere sa selectati firmware-ul downloadat, selectati-l. Dupa selectare iTunes va trece prin procesul normal de restore.

Daca faceti downgrade de firmware veti primi cel mai probabil eroare 1015, nu va temeti e normal sa o primiti deoarece incercati sa instalati un firmware ce are un baseband mai mic decat cel de la care veniti. Dupa ce primiti eroarea asta puteti face jailbreak cu programul de jailbreak corespunzator firmware-ului nou instalat. Tutoriale pentru jailbreak gasiti aici.

Daca aveti alte intrebari sau nelamuriri puteti sa intrebati aici.