Spirit – userland jailbreak cu probleme

10

Userland jailbreak – un termen foarte des folosit in ultima vreme, de MuscleNerd, in urma concursului pwn2own desfasurat acum aproape 2 saptamani, care a dovedit “gaurile” din sistemului de securitate al Safari prin posibilitatea implementarii unui jailbreak profitand de acele slabiciuni.

Se pare ca atat solutia de jailbreak a lui geohot, cat si cea a lui comex functioneaza folosesc aceleasi “gauri” din securitatea Safari pentru a implementa jailbreak-ul in terminal. Solutia aceasta necesita ca Safari sa fie deschis pentru ca jailbreak-ul sa fie implementat, o situatie similara existand si pe vremea firmware 1.x cand jailbreak-ul se facea prin accesarea unui site web care implementa intreaga solutie, iar dupa restart telefonul era gata jailbroken.

Spirit, din cate spune chpwn, unul dintre cei care a lucrat la programarea lui, este tot un userland jailbreak iar pentru iPad, care este activat/decodat din fabrica nu va exista nici o problema in a face jailbreak prin accesarea unui site cu Safari, insa pe un iPhone/iPod Touch care nu este activat, in mod logic solutia nu ar putea fi folosita deoarece Safari nu e deschis.

Ramane de vazut daca Spirit va fi implementat si e iPhone/iPod Touch, insa eu am convingerea ca va fi asa, oricum cei care au cartelele operatorului de telefonie de unde e cumparat telefonul il vor putea folosi daca va fi lansat si pentru aceste device-uri, problema cea mare va fi la restul care nu le pot activa.