Spirit – userland jailbreak cu probleme

Userland jailbreak – un termen foarte des folosit in ultima vreme, de MuscleNerd, in urma concursului pwn2own desfasurat acum aproape 2 saptamani, care a dovedit „gaurile” din sistemului de securitate al Safari prin posibilitatea implementarii unui jailbreak profitand de acele slabiciuni.

Se pare ca atat solutia de jailbreak a lui geohot, cat si cea a lui comex functioneaza folosesc aceleasi „gauri” din securitatea Safari pentru a implementa jailbreak-ul in terminal. Solutia aceasta necesita ca Safari sa fie deschis pentru ca jailbreak-ul sa fie implementat, o situatie similara existand si pe vremea firmware 1.x cand jailbreak-ul se facea prin accesarea unui site web care implementa intreaga solutie, iar dupa restart telefonul era gata jailbroken.

Spirit, din cate spune chpwn, unul dintre cei care a lucrat la programarea lui, este tot un userland jailbreak iar pentru iPad, care este activat/decodat din fabrica nu va exista nici o problema in a face jailbreak prin accesarea unui site cu Safari, insa pe un iPhone/iPod Touch care nu este activat, in mod logic solutia nu ar putea fi folosita deoarece Safari nu e deschis.

Ramane de vazut daca Spirit va fi implementat si e iPhone/iPod Touch, insa eu am convingerea ca va fi asa, oricum cei care au cartelele operatorului de telefonie de unde e cumparat telefonul il vor putea folosi daca va fi lansat si pentru aceste device-uri, problema cea mare va fi la restul care nu le pot activa.

Articolul precedentLIVE : lansarea iPad in Palo Alto California
Articolul următorPaste Fericit!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.