Prima Pagina aplicatii Spirit – userland jailbreak cu probleme

Spirit – userland jailbreak cu probleme

Userland jailbreak – un termen foarte des folosit in ultima vreme, de MuscleNerd, in urma concursului pwn2own desfasurat acum aproape 2 saptamani, care a dovedit “gaurile” din sistemului de securitate al Safari prin posibilitatea implementarii unui jailbreak profitand de acele slabiciuni.

Se pare ca atat solutia de jailbreak a lui geohot, cat si cea a lui comex functioneaza folosesc aceleasi “gauri” din securitatea Safari pentru a implementa jailbreak-ul in terminal. Solutia aceasta necesita ca Safari sa fie deschis pentru ca jailbreak-ul sa fie implementat, o situatie similara existand si pe vremea firmware 1.x cand jailbreak-ul se facea prin accesarea unui site web care implementa intreaga solutie, iar dupa restart telefonul era gata jailbroken.

Spirit, din cate spune chpwn, unul dintre cei care a lucrat la programarea lui, este tot un userland jailbreak iar pentru iPad, care este activat/decodat din fabrica nu va exista nici o problema in a face jailbreak prin accesarea unui site cu Safari, insa pe un iPhone/iPod Touch care nu este activat, in mod logic solutia nu ar putea fi folosita deoarece Safari nu e deschis.

Ramane de vazut daca Spirit va fi implementat si e iPhone/iPod Touch, insa eu am convingerea ca va fi asa, oricum cei care au cartelele operatorului de telefonie de unde e cumparat telefonul il vor putea folosi daca va fi lansat si pentru aceste device-uri, problema cea mare va fi la restul care nu le pot activa.

LIKE
Articolul anteriorLIVE : lansarea iPad in Palo Alto California
Urmatorul articolPaste Fericit!
 • Bogdan

  Pai si atunci comex de ce zice asta? http://twitter.com/comex/status/11406205393

 • Valentin

  bai nene , stiri peste stiri…. de vreo luna nam pierdut nici o stire / informatie de pe site-ul tau….concluzia…crezi ca luna asta reusim si noi sa folosim iphonele cu boot 06.04 asta nou pe VODAFONE ??

 • inu

  intradevar multe vesti care pana la urma se dovedeste a fi false insa nu administratorul siteului de vina…. el incearca si chiar foarte bine sa aduca ultimele stiri cu privire la iphone , pe site

 • @Valentin: Nu s-a pus niciodata problema de decodare ci doar de jailbreak, deci daca ai baseband 05.12.01 nu vei putea decoda telefonul pentru a-l folosi cu Vodafone Romania.
  @Bogdan: Mesajul lui chpwn este mai recent decat al lui comex si in plus exista mesajul acesta a lui Musclenerd : http://twitter.com/MuscleNerd/status/11492745126 care confirma ca e vorba de un userland jailbreak. Deci ori MuscleNerd si chpwn vorbesc prostii, ori comex vorbeste prostii.

 • Bogdan

  @zaone din cate am mai citit si eu de pe twitter, chpwn ar fi facut partea grafica si unele teste pentru aplicatie http://twitter.com/chpwn/status/11492819866 . Parerea mea este ca comex este creierul din spatele jailbreak-ului Spirit si daca el zice ca nu e exploit din Safari, atunci asa e.
  Sper numai sa vedem cat mai repede un raspuns.

 • @Bogdan: Da, deci daca a lucrat la GUI atunci stie sigur si cum se implementeaza, dintre toti eu ii dau crezare lui MuscleNerd pentru ca are cea mai multa exprienta.
  L-am intrebat si pe iH8sn0w, sa vad ce spune si el, oricum adevarul e undeva la mijloc, pacat de neconcordanta asta in afirmatii.

 • Bogdan

  In orice caz, sper sa fie o rezolvare gen blackra1n, ar fi binevenita la mult mai multa lume.

 • @Bogdan: Si iH8sn0w confirma ca e userland : http://twitter.com/iH8sn0w/status/11531903163 deci 3vs1. Anyway nu stiu ce vor scoate, insa ar fi foarte bine sa o scoata cat mai repede.

 • Selu

  Daca iphoneul 3gs ar fi deblocat, atunci se poate aplica solutia aceasta si la iPhone, nu numai la iPad. Asta ar putea duce la o incercare de a scoate pe piata o modalitate de unlock. Corectati-ma, va rog daca ma insel.

 • Pingback: Spirit compatibil cu toate platformele | iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()