Apple interzice folosirea flash-ului in aplicatiile pentru iPhone OS

Se pare ca Apple chiar uraste Adobe impreuna cu flash-ul sau din moment ce noul iPhone Developer Program License Agreement specifica in mod clar limbajele de programare in care pot fi facute aplicatiile pentru iPhone OS, iar flash-ul nu se regaseste printre acestea.

Adobe se pregateste sa lanseze noua suita Adobe Creative Suite 5, care avea ca principala atractie un compilator ce permitea transformarea aplicatiilor facute in flash intr-un format compatibil pentru a fi acceptate in AppStore, insa odata cu schimbarea documentatiei introduse de Apple, Adobe a ramas cu un compilator ce nu va putea fi folosit sub nici o forma la aplicatiile pentru iPhone OS.

3.3.1 — Applications may only use Documented APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any private APIs. Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited).

Si daca pana acum mai existau persoane care credeau ca vom vedea flash pe iPhone(me included), de acum incolo lista acestora s-a redus considerabil, Apple a facut pasul cel mare pentru interzicerea totala a flash-ului. Iar cum multe site-uri americane foarte importante au renuntat deja la flash, este foarte posibil ca din ce in ce mai multe site-uri sa adopte aceeasi metoda, insa pana una alta ramanem cu patratelele albastre pe ecran in loc de continut flash.