Prima Pagina Apple Apple ridica stacheta in razboiul impotriva Google

Apple ridica stacheta in razboiul impotriva Google

Faptul ca Apple si Google sunt la cutite nu e o noutate avand in vedere ca, compania din spatele gigantului motor de cautare a investit enorm de mult in dezvoltarea unui sistem de operare pentru terminale, pentru desktop dar a si lansat propriul telefon, Google Nexus One. Toate acestea au picat greu pentru stomacul celor de la Apple si vestire despre un posibil conflict intre cele 2 companii au aparut inca din 2009, urmand ca la inceputul anului 2010 sa apara primele zvonuri ca Apple ar urma sa inlocuiasca Google search-ul din iPhone OS cu Bing, motorul de cautare al celor de la Microsoft.

Pana la urma Apple nu a inlocuit Google cu Bing in iPhone OS 4.0 beta(inca) dar a facut o mica modificare si acum butonul de search din Safari nu se mai numeste Google ci pur si simplu search, o schimbare facuta evident datorita tensiunii care exista intre cele 2 companii, altfel nu ar fi existat nici un motiv real pentru care Apple sa modifice denumirea butonului.

Poate ca vi se pare o schimbare mica si nesemnificativa insa totul incepe de undeva si pana la lansarea din vara a iPhone OS 4.0 se pot intampla multe, cine stie poate Apple va scoate Google ca motor de cautare al Safari si il va inlocui cu Bing, poate va schimba si sursa pentru aplicatia Maps si va folosi datele disponibile prin Bing, sau poate nu va mai schimba nimic si se va multumi doar cu debrandarea Safari.

Oricum ar fi eu personal consider Bing un motor de cautare slab si sper ca Apple sa nu innebuneasca de tot si sa renunte la Google search.

 • Didu

  Google e un fel de dumnezeu pentru intreaga planeta.

  Daca Apple ar veni cu o solutie prin care ar interzice accesul la google… 80% ar renunta la iphone.

 • @Didu: Sa fim seriosi, nu ar renunta lumea la iPhone daca Google nu ar fi principalul motor de cautare, poti oricand sa tastezi google.ro in Safari si gata.

 • iLies

  @Didu: Nici Bing nu e de aruncat…vezi Bing maps unde baietii se prezinta foarte bine….Nici macar 10 % nu ar renunta la iPhone dupa o eventuala soatere a Google. Personal pt mine nu a contat deloc prezenta Google in iPhone OS in hotararea care am luat-o in 2007 cand mi-am luat primul iPhone.Eu as fi chiar happy daca iPhone le-ar da o palma celor de la Google si i-ar inlocui cu Bing. Gestul celor de la Google de ai concura pe cei de la Apple cu Nexus ( care nu e deloc un iPhone killer ) a fost destul de aiurea….avand in vedere profitul care la facut Google dupa integrarea Google Maps si Google search engine in iPhone OS.

 • cristian

  @iLies:

  pai cum sa nu . nu trebuiau sa scoata telefon concurent cei de la google pt ca ei erau total necunoscuti pana sa ii descopere apple si sa ii faca vedete .

  ce gandire puierila . dar de concurenta ai auzit ? sunt convins ca nu a contat motorul de cautare in alegerea iphone dar sunt la fel de convins ca ai folosit 100% functia search si ti s-a parut absolut normala relevanta extraordinara a rezultatelor obtinute . asta ai facut-o in mod absolut inconstient pt ca google la ora actuala = search pe internet . chiar a fi bine sa schimbe motorul de cautare din sfari pt ca sa devii constient de calitatea slaba a celorlalte motoare de cautare

 • iLies

  @cristian: Respect opinia ta dar raman in continuare la parerea mea….Si acum il citez pe zaone…Nu te opreste nimeni sa tastezi google.ro in Safari chiar daca va fi scos Google din iPhone OS . Numai bine ! 😉

 • Poison

  Pe mine sincer nu ma deranjeaza delox, avand in vedere ca la orice cautare, intram pe siteul google prima oara.

 • ce găsesc ironic este ca cei de la Apple să schimbe Google cu Bing, având în vedere rivalitatea cu Microsoft pe piața sistemelor de operare desktop, care (încă) este mai mare decât cea mobilă

 • bodoo69

  @zaone:
  de acord cu zaoane
  am prieteni la microsoft romania si nici macar ei nu folosesc bing ca motor de cautare…