Apple ridica stacheta in razboiul impotriva Google

Faptul ca Apple si Google sunt la cutite nu e o noutate avand in vedere ca, compania din spatele gigantului motor de cautare a investit enorm de mult in dezvoltarea unui sistem de operare pentru terminale, pentru desktop dar a si lansat propriul telefon, Google Nexus One. Toate acestea au picat greu pentru stomacul celor de la Apple si vestire despre un posibil conflict intre cele 2 companii au aparut inca din 2009, urmand ca la inceputul anului 2010 sa apara primele zvonuri ca Apple ar urma sa inlocuiasca Google search-ul din iPhone OS cu Bing, motorul de cautare al celor de la Microsoft.

Pana la urma Apple nu a inlocuit Google cu Bing in iPhone OS 4.0 beta(inca) dar a facut o mica modificare si acum butonul de search din Safari nu se mai numeste Google ci pur si simplu search, o schimbare facuta evident datorita tensiunii care exista intre cele 2 companii, altfel nu ar fi existat nici un motiv real pentru care Apple sa modifice denumirea butonului.

Poate ca vi se pare o schimbare mica si nesemnificativa insa totul incepe de undeva si pana la lansarea din vara a iPhone OS 4.0 se pot intampla multe, cine stie poate Apple va scoate Google ca motor de cautare al Safari si il va inlocui cu Bing, poate va schimba si sursa pentru aplicatia Maps si va folosi datele disponibile prin Bing, sau poate nu va mai schimba nimic si se va multumi doar cu debrandarea Safari.

Oricum ar fi eu personal consider Bing un motor de cautare slab si sper ca Apple sa nu innebuneasca de tot si sa renunte la Google search.