O comparatie intre cele mai importante sisteme de operare pentru telefoane mobile

2010 este un an foarte interesant pentru industria telefoniei mobile, marile companii incep sa dea din ce in ce mai multa importanta dezvoltarii de aplicatii pentru telefoanele mobile avand in vedere ca acum clientii nu mai cauta doar o simpla bucata de plastic cu ajutorul careia sa sune diferite persoane ci un adevarat gadget care sa poata indeplini o varietate de functii oriunde oricand.

Prezentarea iPhone OS 4.0 de saptamana aceasta a lasat multe guri deschise deoarece Apple a implementat un nou sistem de multitasking menit in primul rand sa linisteasca valul de cereri pentru introducerea acestuia, dar in al doilea rand sa ofere clientilor posibilitatea de a avea parte de o experienta cat mai placuta prin utilizarea acestui sistem. Desigur ca multitasking-ul exista pe alte platforme mobile de cativa ani buni insa dupa cum a spus si Steve Jobs “We  weren’t the first to the party, but we’re going to be the best” aceasta solutie de multitasking pare a fi cea mai buna. Privind imaginea de mai jos veti observa ca din punct de vedere tehnic nu exista chiar atat de multe diferente intre iPhone OS si celelalte sisteme de operare insa in realitate diferenta este uriasa, fapt demonstrat si de multitudinea de persoane care inca cumpara iPad/iPhone/iPod Touch-uri.

Totusi nu trebuie uitat ca Google lucreaza incontinuu la Android OS si exista foarte multe device-uri echipate cu acest sistem de operare, din pacate tocmai aceasta diversitate face ca sistemul sa fie limitat, dar sunt sigur ca peste cativa ani Apple si Google vor lupta cot la cot pentru piata mondiala a terminalelor mobile.