iPhone OS 4.0 beta imbunatateste autonomia bateriei dar si conectarea la internet

Au trecut aproape 4 zile de la lansarea oficiala si oamenii care l-au instalat imediat dupa ce a devenit disponibil incep sa isi expuna parerea privitor la viata bateriei dar si a functionalitatii noului baseband. Dupa cum am mai spus iPhone OS 4.0 beta vine cu baseband 05.13.03, baseband care nu poate fi decodat momentan si in mod sigur nu va fi decodat pana in care, dar care se pare ca imbunatateste viteza de conectare la internet folosind reteaua de telefonie dar si prin intermediu WiFi-ului.

Baietii de la iSpazio au ajuns la a 3-a zi de testare si deocamdata raporteaza ca paginile se incarca mult mai repede decat pe firmware 3.1.2, video-urile de pe YouTube merg fara intrerupere, asta in conditiile in care folosind WiFi-ul pe 3.1.2 exista intotdeauna buffering atat in timpul vizionarii unui video cat si inaintea deschiderii acestuia. Totodata noul baseband se pare ca a imbunatatit calitatea semnalului in anumite zone dar a dus la calitate slaba in altele asa ca momentan nu exista un beneficiu clar din aceasta privinta.

Un alt feature important adus de iPhone OS 4.0 este faptul ca WiFi-ul nu se mai deconecteaza atunci cand telefonul se blocheaza, acum cand telefonul se blocheaza dupa 1 minut WiFi-ul ramane activ si continua sa verifice daca exista Push Notifications sau continua sa incarce paginile/termine download-urile deschise. Aceasta este un feature legat de multitasking deoarece Steve Jobs a anuntat ca anumite aplicatii vor ramane deschise in background pentru a termina aplicatii precum upload/download-ul de fisiere.

So iPhone OS 4.0 aduce imbunatatiri, voi ce parere aveti? Va fi un pas mare de la 3.1.2 la 4.0?