iPhone OS 4.0 beta imbunatateste autonomia bateriei dar si conectarea la internet

Au trecut aproape 4 zile de la lansarea oficiala si oamenii care l-au instalat imediat dupa ce a devenit disponibil incep sa isi expuna parerea privitor la viata bateriei dar si a functionalitatii noului baseband. Dupa cum am mai spus iPhone OS 4.0 beta vine cu baseband 05.13.03, baseband care nu poate fi decodat momentan si in mod sigur nu va fi decodat pana in care, dar care se pare ca imbunatateste viteza de conectare la internet folosind reteaua de telefonie dar si prin intermediu WiFi-ului.

Baietii de la iSpazio au ajuns la a 3-a zi de testare si deocamdata raporteaza ca paginile se incarca mult mai repede decat pe firmware 3.1.2, video-urile de pe YouTube merg fara intrerupere, asta in conditiile in care folosind WiFi-ul pe 3.1.2 exista intotdeauna buffering atat in timpul vizionarii unui video cat si inaintea deschiderii acestuia. Totodata noul baseband se pare ca a imbunatatit calitatea semnalului in anumite zone dar a dus la calitate slaba in altele asa ca momentan nu exista un beneficiu clar din aceasta privinta.

Un alt feature important adus de iPhone OS 4.0 este faptul ca WiFi-ul nu se mai deconecteaza atunci cand telefonul se blocheaza, acum cand telefonul se blocheaza dupa 1 minut WiFi-ul ramane activ si continua sa verifice daca exista Push Notifications sau continua sa incarce paginile/termine download-urile deschise. Aceasta este un feature legat de multitasking deoarece Steve Jobs a anuntat ca anumite aplicatii vor ramane deschise in background pentru a termina aplicatii precum upload/download-ul de fisiere.

So iPhone OS 4.0 aduce imbunatatiri, voi ce parere aveti? Va fi un pas mare de la 3.1.2 la 4.0?

12 COMENTARII

  1. un pas mic ptr 3g unul mediu ptr 3gs dar unul URIAS ptr. incasarile Apple si cu asta ma refer la iAd motivul principal ptr care apple a implementat multitasking.

  2. Chiar ceredeti ca o sa se miste greu OS pe 3G? @zaone ziceai tu intr-un alt topic, ca pe 2G OS 3.0 se misca greu, dar au amandoua acelasi procesor ARM 11 412 MHz, PowerVR MBX-Lite graphics. Cum e oare posibil? Si tot cum ai zis tu, daca o sa aduca destule imbunatatiri 4.0 putini o sa mai fie care o sa faca jb.

  3. @FiatLux: Well, pentru fiecare terminal exista versiuni diferite de iPhone OS, este posibil ca versiunea pentru 2G sa fie intentionat limitata, si eu cred in aceasta teorie. La fel vor face si cu 3G/3GS dupa lansarea 4.0.

  4. Atunci ar fi cam nesimtit S. Jobs:) Adica ma obliga sa-mi vand 3G-ul sa-mi iau macar 3GS. Dar atunci o alta chestie nasoala zic eu. Sa zicem cei care au 2G, au vazut ca este update la 3.0, unde nu scria nicaieri ca pe 2G o sa se “miste” mai greu, asta ca asta, dar odata ce au facut update, au vazut ce greu se “misca” nu pot nici macar face downgrande la o versiune care sa ruleze usor pe 2G.

  5. @zaone: Cu asta m-ai bagat in ceata ispw:) Habar nu am cu ce se mananca. Daca ai tu putin timp sa-mi explici, ar fi bine venita o explicatie 🙂 Adica pot sa fac oficial downgrade la 3.1.2 si apoi sa fac JB cu blackra1n? Sau cand fac downgrade se schimba doar OS si baseband-ul nu?