Opera Mini – un esec din punct de vedere al redarii continutului de pe Web

Opera Mini, cel mai recent browser pentru iPhone/iPod Touch disponibil in AppStore a batut toate recordurile in materie de downloadari pentru aplicatiile din AppStore, in numai 2 zile Opera Mini a fost downloadata de peste 1 milion de ori, reusind totodata sa ocupe primul loc in topul celor mai downloadate aplicatii gratuite in toate AppStore-urile.

Desi este grozava daca o privim din punct de vedere al viteze de navigare, cand vine vorba de a analiza continutul redat de aplicatie toata lumea este de aceeasi parere – Opera Mini este de departe cea mai proasta solutie. Procesul de comprimare a site-urilor din pacate strica mare parte din aspectul acestora, fiind si motivul principal pentru care majoritatea site-urilor sunt afisate atat de aiurea.

Baietii de la AppleInsider s-au hotarat sa treaca Opera Mini printr-un rendering test facut de cativa experti in webdesign, test numit Acid 3 Test si poate fi gasit aici. Acest test poate fi folosit ca si etalon pentru a testa capacitatea browserului vostru de a randa toate elementele unei pagini de la tabele HTTP. HTML pana la JavaScript CSS si altele. In timp ce Google Chrome sau Safari au obtinut un scror de 100/100, Opera Mini abia a ajuns la 74/100 si eu personal sunt de parere ca este un scor prea mare pentru deficientele pe care le are browserul.

So viteza e punctul cheie, dar esential e si sa poti citi ceea ce incarci, iar Opera Mini de multe ori da gres la acest aspect. Deocamdata Opera nu a anuntat vreun update pentru aplicatia din AppStore insa sunt sigur ca pregatesc o versiune mult imbunatatita in curand.

8 COMENTARII

  1. am pus opera mini. si doar in 5% din cazuri mai am nevoie de safari
    bateria ma tine 7-8 ore de browsing intens in loc de 4 ore
    experienta e mai placuta (pe siteurile pe care le accesez eu)

  2. Aplicatia este buna pentru forumuri, mai ales pentru cei care folosesc conexiune EDGE, dar din pacate, aplicatia nu le merge tuturor, eu fiind unul dintre ei. Sper ca un update sa rezolve aceasta problema, insa pe WIFI nu as folosi opera ca nu vad nici o diferenta intre asta si safari. Deci cei cu ipoduri nici n-ar trebui sa foloseasca aplicatia asta

  3. pana acum am folosit opera mini pe se s500i. era ok. cand au lansat aplicatia pentru un device care mai stie un pic de browsing au luat prin gura…si eu sunt dezamagit…singurul avantaj este al celor care au edge sau al celor care au limita de trafic. apropo de asta… ORANGE SUCKS! in primul post despre orange al lui zaoane va povestesc mai multe….