Apple avertizeaza utilizatorii sa nu faca jailbreak

Acum 5 zile Apple a dat publicitatii un comunicat prin care avertiza utilizatorii in legatura cu posibilele efecte nocive a jailbreak-uirii terminalelor, toate detaliile oferite de Apple fiind complet plauzibile insa unele dintre ele putand aparea chiar si pe telefoane fara jailbreak.

Printre posibilele efecte adverse ale jailbreak-ului Apple mentioneaza :

  • Instabilitatea terminalului, aplicatii care se inchid singure sau nu mai pornesc;
  • Probleme cu semnalul, intreruperea convorbirilor sau imposibilitatea de a le initia;
  • Functionalitate haotica a unor servicii : YouTube, Mail, aplicatia pentru vreme, Push Notifications. Trebuie sa mentionez ca Push Notifications nu functioneaza corect decat daca va activati telefonul cu cartela de telefonie a operatorului de unde e achizitionat si e codat.
  • Securitatea datelor poate fi compromisa, defapt prin jailbreak si schimbarea parolei root securitatea este imbunatatita.
  • Scaderea autonomiei bateriei, este adevarat ca daca instalati aplicatii din Cydia care au mobilesubstrate autonomia bateriei va scadea drastic.
  • Imposibilitatea de a updata soft-ul iPhone OS, pana acum nu am auzit de vreo persoana cu jailbreak care sa nu poata face software update din cauza jailbreak-ului.

Acestea ar fi efectele adverse ale implementarii jailbreak-ului, Apple mentioneaza totodata ca daca faceti jailbreak telefonului v-ar putea fi refuzata garantia, in realitate Apple refuza sa ofere garantie oricaror terminale jailbroken.

Este interesant totusi faptul ca Apple a inclus in lista terminalelor afectate de jailbreak si iPad-ul desi in realitate nu exista nici un program public care sa faca jailbreak iPad-ului.