Cosmote incepe testarea retelei 3G+ in Romania

18

Incepand de astazi unul dintre ce mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, Cosmote, va incepe testarile pentru viitoarea retea 3G+, deci daca sunteti utilizator Cosmote activati 3G-ul pe terminalul vostru si impartasiti-ne experienta voastra folosind 3G-ul de la Cosmote.

Reteaua 3G+ a Cosmote este bazata pe infrastructura facuta de Zapp inainte de achizitionarea de catre Cosmote, iar Zapp oferea servicii de internet destul de bune asa ca ma astept ca si Cosmote sa faca acelasi lucru, de altfel astept de ceva vreme introducerea 3G-ului la Cosmote in ideea unei posibile mutari de la Orange in viitorul apropiat.

E posibil ca deocamdata reteaua 3G+ sa functioneze doar in Bucuresti asa ca daca inca nu aveti acces la ea nu va speriati, poate Cosmote va da drumul retelei in toata tara in curand.

So, cati dintre voi asteptau asta?

Thanks to Poison.

UPDATE : Un test de viteza pe www.vitezamea.ro, e irelevant dar va puteti face o idee despre cum merge reteaua.

UPDATE 2 : Cosmote va oferi servicii de internet mobil prin reteaua 3G+ in 300 localitati din tara cu posibilitatea de a achizitiona serviciile din 11 orase din Romania : Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Galati, Craiova, Brasov, Moinesti, Oltenita si Orastie. Cosmote anunta viteze de pana la 21mbps pentru abonamentele de internet mobil in toate cele 300 de licalitati.

Serviciile de internet pe mobil vor avea preturi cuprinse intre 11.9€/luna si 23.8€/luna, traficul inclus fiind de 5 GB pentru cel mai mic abonament si 20GB pentru cel mai scump. Oferta aceasta este pentru internet mobil folosind modem USB dar e posibil sa puteti achizitiona pachete asemanatoare la viteza asemanatoare si pentru telefoanele mobile.