iPhone 4G/HD dezasamblat

Inainte de a trimite presupusul prototip al iPhone 4G/HD inapoi la Apple, Gizmodo a decis sa-l dezasambleze pentru a verifica daca intr-adevar terminalul este sau nu creatia Apple si asta pentru a demonstra ca respectivul device nu este un fake chinezesc. Se pare ca Apple si-a lasat amprenta pe multe dintre piesele gasite in acest terminal, o dovada in plus ca telefonul prezentat zilele acestea este intr-adevar un prototip iPhone si probabil viitorul iPhone HD ce urmeaza sa fie lansat in vara.

Se pare ca bateria telefonului ocupa cam 50% din spatiul interior si nu este detasabila asa cum se presupunea prima oara, pentru a avea acces la ea trebuie sa treceti prin cateva suruburi si elemente de fixare ale Apple. Placa de baza a telefonului este mult mai mica, practic reprezinta cam 1/3 din modelul folosit pe iPhone 3G/3GS ceea ce indica faptul ca Apple ar fi putut utiliza noi tehnologii pentru a micsora componentele placii de baza in ideea de a introduce mai multe features terminalului. Din pacate Apple a protejat toate componentele foarte bine, placa de baza plus alte piese au montate cate o placa metalica pe suprafata lor asa ca nu pot fi verificate fara a le face inutilizabile. Acest motiv a stat la baza imposibilitatii de a identifica ce procesor/cat ram/ce capacitate are acest terminal.

In concluzie presupusul prototip de iPhone 4G/HD ar avea urmatoarele caracteristici :

  • Camera de 5 megapixeli;
  • LED flash incorporat camerei pentru a face poze in conditii de luminozitate redusa;
  • MicroSIM asemanator celor folosite in iPad;
  • Partea din spate confectionata dintr-un material ceramic;
  • O baterie ceva mai mare, insa nu va asteptati la o extraordinara crestere a autonomiei;
  • Camera frontala pentru apeluri video/video conferinte;
  • Rezolutia ecranului marita, nu se stie inca exact ce rezolutie va fi;
  • Procesor A4 de 1Ghz si 256 MB RAM asemanator cu specificatiile iPad.

Cam asta a fost cu iPhone 4G/HD, ramane de vazut daca tot ce s-a speculat in ultimele zile are sustinere in lumea reala si viitorul iPhone, ce urmeaza a fi prezentat de Apple in vara acestui an, va avea cel putin 50% dintre toate aceste specificatii.