De ce nu a putut Apple reintra in posesia prototipului pierdut

Povestea cu pierdutul/gasitul presupusului prototip de iPhone 4G/HD probabil o stiti deja, daca nu o gasiti aici, haideti totusi sa vedem ce s-a intamplat din 18 martie cand a fost pierdut prototipul si pana pe 18 aprilie cand au aparut primele imagini cu respectivul terminal.

So in data de 18 martie device-ul a fost pierdut de un software engineer de la Apple, a fost gasit si a stat in posesia unei anumite persoane mai bine de 3 saptamani inainte ca Gizmodo sa plateasca 5000$ pentru a intra in posesia terminalului, dupa care o saptamana a investigat indeaproape terminalul pentru ca apoi sa il prezinte lumii intregi. Totusi problema se pune asa : ce s-a intamplat in aceste 3 saptamani in care Apple ar fi putut intra in posesia respectivului prototip, l-a cautat? Nu l-a cautat?

Persoana care a gasit terminalul a sunat la serviciul de relatii cu clienti al Apple si a anuntat ca a gasit un prototip de iPhone insa desigur ca nimeni nu l-a crezut, in fond de ce ar face-o cineva, si se pare ca a tinut terminalul in posesia sa incercand sa il vanda pe eBay. Totusi in seara de dupa gasirea telefonului Apple a sters prin remote tot ce era pe acel iPhone folosind serviciul MobileMe, insa de ce nu a folosit functia Find My iPhone atat de laudata la lansarea iPhone OS 3.0/iPhone 3GS? Ei bine respectivul prototip probabil avea iPhone OS 4.0 instalat pe el si din pacate functia Find My iPhone inca nu este compatibila cu OS 4.0 beta asa ca acesta este motivul pentru care Apple nu a incercat localizarea prototipului.

So raman 3 saptamani in care prototipul a stat in posesia unei persoane, Apple nu a facut nici un efort de a o localiza si nimeni nu stie cum a fost posibil ca 3 saptamani acel terminal sa ramana liber si Apple cu o problema de securitate. Si daca tot vorbim de securitate s-ar putea ridica si o alta problema : ce cauta un software engineer cu un prototip de iPhone in oras? Poate il testa, poate l-a furat.. cine stie, cert e ca noi am vazut cum arata un prototip al Apple!