Apple limiteaza numarul de iPads pe care le poate achizitiona un om intr-o viata

Criza de iPads din ultima vreme i-a determinat pe cei de la Apple sa ia masuri destul de radicale pentru a impiedica bisnita, in primul rand a fost impusa o limita de achizitie pentru iPads, fiecare persoana avand voie sa cumpere doar 2 produse odata, acum se pare ca Apple a impus o noua limita, o persoana are voie sa cumpere doar un anumit numar de iPads pe termen nelimitat, adica pana mori nu mai poti cumpara alta daca ai atins limita.

Cu aceasta problema s-a confruntat un student care a incercat sa achizitioneze o tableta iPad ieri dintr-un Apple Store, dupa ce a intrat si a cerut sa ii fie adusa comanda, a fost pus sa astepte la un Genius Bar iar dupa cateva minute un angajat a venit si i-a spus ca nu mai poate cumpara nici o tableta iPad deoarece a atins limita de iPads pe care le poate cumpara in aceasta viata. Stiu ca sunt ciudat insa asta e realitatea, respectivul student a cumparat pana acum mai mult de 2 iPads, si acum se pare ca Apple a decis sa il refuze de la a mai cumpara altele, o masura destul de ciudata spun eu si criza de stoc prin care trece Apple in aceste momente nu ii da dreptul sa refuze in mod arbitrat clientii, mai ales sa le refuze optiunea de a mai cumpara o tableta iPad pana la sfarsitul vietii. Din pacate pentru el angajatul Apple nu i-a dat nici un fel de informatie in legatura cu limita pe care acesta a atins-o sau daca aceasta limita va fi ridicata vreodata.

Din punctul meu de vedere aceasta este o masura haotica ce denota o mica stare de confuzie prin care trece Apple momentan din moment ce a inceput sa le refuze clientilor posibilitatea de a cumpara produse. Ma gandesc ca Steve Jobs e destul de suparat de faptul ca nu poate vinde iPads tuturor clientilor insa nu cred ca aceasta este solutia.

Oare va face Apple la fel si cu iPhone 4G/HD la vara daca nu vor avea stocuri suficiente?