Modul lanscape pentru SpringBoard, un feature al iPhone OS 4.0?

Poza din partea dreapta nu este trucata, este un screenshot facut direct pe ecranul unui utilizator de iPhone, si dupa cum prea bine vedeti mesajul pentru stergerea aplicatiei apare in modul landscape, ca si cum intreg sistemul ar fi fost orientat in landscape mode. Poate va ganditi ca poza este fake, insa astfel de mesaje au aparut si in firmware-urile anterioare, e posibil sa fie un bug, dar totodata e posibil sa fi “scapat” un nou feature.

Din cate se pare, exista indicii ca iPhone OS 4.0 ar contine fisiere care sugereaza faptul ca versiunea finala a software-ului va da utilizatorilor posibilitatea de a schimba orientarea telefonului atat in SpringBoard cat si in aplicatii, eu unul sper sa o implementeze si in meniul de optiuni daca tot s-au apucat de facut ceva.

Landscape mode in SpringBoard este disponibil pentru iPad inca din firmware 3.2 asa ca nu ar fi o mare problema pentru Apple sa il porteze in iPhone OS 4.0, marea problema sta in disponibilitaea lor de a ne bucura cu un asemenea feature, eu sper ca o vor face, SpringBoard Rotator pe care il stiti cu totii a avut un impact destul de mare inainte de a fi lansat, problema lui a fost modul in care developerul a facut aplicatia deoarece nu functiona cum trebuie si cauza foarte multe probleme.

So, eu spun ca e destul de posibil sa avem landscape mode in SpringBoard la vara, voi ce credeti? Ne da Apple mai multe features sau nu?