MacBook Pro-urile echipate cu i7 ating temperatura de 100 de grade

Ati cumparat de curand un MacBook Pro echipat cu un procesori i7 de la Intel? Atunci aveti grija unde il tineti cand il folositi pentru ca s-ar putea sa va treziti putin “prajiti” si asta datorita temperaturilor extrem de mari pe care procesorul le atinge cand este solicitat la maxim pe o perioada mai lunga de timp.

O revista IT din SUA s-a jucat putin cu noile MacBooks si in timpul unor teste a constatat cu surprindere ca performanta acestora a avut de suferit din cauza temperaturilor extreme atinse de procesoarele i7, iar la un moment dat au fost nevoiti sa intoarca MacBook-ul pe o parte pentru a putea termina testul, asa cum vedeti in poza de sus. Se pare ca temperatura idle a procesorului este de 50 grade Celsius insa in cateva minute a ajuns la 84 si dupa alte cateva de stres a ajuns aproape de 100, temperatura maxima atinsa in timpul testelor a fost de 104 grade Celsius, o temperatura extrem de mare pentru un asemenea produs.

Revista a pus temperaturile extreme in seama design-ului din aluminiu si a sistemului de racire inadecvat si in general cam astea ar fi primele lucruri pe care oricine ar da vina cand vine vorba de temperaturi extreme.

Oricum ar fi, aveti grija cu MacBook-urile.