Politia confisca 2 servere ale Gizmodo

Poate va aduceti aminte de stirea in care spuneam despre ancheta politiei asupra modului in care cei de la Gizmodo au ajuns in posesia prototipului de iPhone apartitand Apple, ei bine vineri anchetatorii au decis descins in casa editorului John Chen pentru a face o perchezitie iar in urma acestei perchezitii au confiscat computerul sau personal, 2 servere, tableta iPad, un HDD de 250 GB plus alte cateva obiecte personale ale lui John Chen dar si ale Gizmodo, toate cu detalii privind datele despre noul iPhone. Toate acestea s-au intamplat in lipsa lui John Chen care era plecat de acasa in interes de serviciu.

Din cate spun cei de la Gizmodo, respectivul mandat de perchezitie este lovit de nulitate deoarece a fost intocmit cu nerespectarea unui articol al codului penal al Statului California, si daca au dreptate, respectivele probe nu vor putea fi folosite intr-un eventual proces impotriva Gizmodo.

Desi parea o nimica toata, se pare ca politia din SUA nu tine cont de nimic si isi face treaba cu foarte multa seriozitate, ramane de vazut cum se va termina in final.

2 COMENTARII