Apple lanseaza iTunes Movie Store in Europa

Apple a lansat celebrul sau Movie Store din iTunes si in Europa, mai exact in Franta si Irlanda, astfel posesorii de conturi in AppStore-urile din Franta si Irlanda vor putea cumpara sau inchiria filme direct din iTunes pentru a le viziona pe PC/Mac/iPad/ce vor ei contracost desigur.

Movie Store-ul din Franta are aproximativ 1000 de filme, preturile sunt dupa cum urmeaza :

  • cumpararea unui film vechi costa 7.99€; a unui film nou 9.99€ si a unui film recent lansat 13.99€;
  • inchirierea unui film costa 2.99€ pentru filmele vechi si cele mai noi; si 3.99€ pentru cele recent lansate iar daca vreti sa le vedeti in HD va costa doar 1 € in plus.

In momentul de fata cele 2 Movies Stores contin filmele de la unele dintre cele mai prestigioase studio-uri americane : 20th Century Fox, MGM, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, Universal Studios, The Walt Disney Company, sau Warner Brothers dar si filme apartinand catorva mari studio-uri din Europa cum ar fi : Lionsgate UK, E1 Entertainment sau Optimum Releasing.

Procesul de inchiere a unui film ii da utilizatorului posibilitatea de a viziona filmul la maxim 30 de zile de la inchiriere insa daca a pornit filmul are maxim 48 de ore pentru a termina vizionarea. O procedura destul de corecta din punctul meu de vedere.

So, ar fi interesant daca ar aplica si in Romania asa ceva insa sunt sigur ca va mai dura ceva timp pana vom putea beneficia si noi de aceleasi privilegii. Pana una alta Romania nu are nici macar un iTunes Store si nu exista semne ca Apple ar vrea sa lanseze unul prea curand.

Totusi teoretic ati putea cumpara/inchiria filme daca aveti un cont intr-unul dintre cele 2 stores si un card atasat acestuia, sau mai simplu cu un cont si un iTunes gift card.