iPad 3G a fost lansata ieri!

Ieri a fost lansata in mod oficial tableta iPad 3G, versiunea de iPad pe care o astepta foarte multa lume deoarece ofera posibilitatea de a folosi atat internetul via o conexiune prin intermediul unei retele de telefonie mobila cat si internetul printr-o retea WiFi.

Diferentele dintre iPad 3G si iPad WiFi sunt minore, singurele diferente vizibile sunt cele referitoare la banda neagra de deasupra device-ului in cazul iPad 3G, dar si locasul pentru cartela MicroSIM pozitionat in partea stanga a device-ului, locasul arata identic cu cel de la iPhone insa ca si marime este mult mai mic datorita faptului ca si MicroSIM-ul este mult mai mic decat un SIM Normal.

Pe partea de hardware in afara de evidenta diferenta reprezentata de antena 3G exista si GPS-ul care in iPad WiFi lipseste cu desavarsire, desi multi dintre utilizatori ar fi vrut sa aiba posibilitatea de a folosi tableta iPad cu o aplicatie pentru navigatie si de pe iPad WiFi.

In afara de aceste 2 diferente, exista in iPhone OS o optiune pentru Cellular Data care are legatura directa cu operatorul de telefonie folosit pentru conexiunea internet.

Acum ca si iPad 3G este disponibila mai ramane ca Dev Team si comex sa lanseze odata Spirit, in cursul acestui week-end ar trebui sa vedem lansarea oficiala, momentan se ofera o perioada de timp in care toti cei care au nevoie de spirit sa isi salveze SHSH-urile.