Ministerul Justitiei din SUA investigheaza Apple

Stiti prea bine ca odata cu introducerea iPhone OS 4.0, Apple a decis sa blocheze accesul in AppStore a oricaror aplicatii facute in alte limbaje de programare decat cele acceptate de Apple, asa ca Adobe a fost prima victima a acestei interdictii deoarece compania care dezvolta flash-ul avea un program special facut care le permitea developerilor sa faca aplicatii in flash si apoi sa le porteze in limbajul de programare al iPhone OS pentru a fi acceptate in AppStore.

Intr-o prima instanta Ministerul Justitie din SUA (DoJ) si Comisia Federala de Comert (FTC) vor analiza daca interdictia impusa de Apple este sau nu un act de concurenta neloiala si impune un monopol asupra modului in care sunt acceptate aplicatiile in AppStore, obligand developerii sa aleaga intre anumite platforme pe care sa isi dezvolte aplicatiile. Desi DoJ si FTC isi arata interesul, deocamdata fac o analiza a actiunilor intreprinse de Apple iar daca vor ajunge la concluzia ca este nevoie de o investigatie oficiala atunci Apple va avea de raspuns pentru actiunile sale si modul in care decide sa “inchida” AppStore-ul.

It will focus on whether the policy, which took effect last month, kills competition by forcing programmers to choose between developing apps that can run only on Apple gizmos or come up with apps that are platform neutral, and can be used on a variety of operating systems, such as those from rivals Google, Microsoft and Research In Motion.

Interesant este ca in unele tari, chiar daca ar fi doar “de ochii lumii”, organele statului cu anumite atributii in supraveghearea modului in care companiile isi desfasoara activitatea, isi iau in serios atributiile. Pacat ca noi traim in Romania.

6 COMENTARII

  1. zaone…. pacat ca traiesc zdrentele alea de la putere din romania, in romania, ca tara nu e de vina ca e asa cum e ci panaramele alea de acolo de sus incepant cu chelbosu ala urat…. idiotii dreacului

  2. la basescu la toti care sunt acum la putere ca vointa nu are nimeni acolo sa faca ceva pentru tara noastra ci au vointa doar pentru buzunarele lor si morti lor de ciumpalaci…

  3. @Poison: Cuvantul lui Basescu cantareste putin in stat? 🙂 Dar atunci a cui cantareste mult ? Sau cine conduce statul?

  4. @FiatLux: Cuvantul lui cantareste mult acum ca tot PD-L e la guvernare insa daca nu ar fi fost un prim-ministru de din alianta lui Basescu atunci influenta sa asupra modului in care este condusa tara ar fi fost minim spre nul.
    BTW daca ai o problema exista sectiunea iPhone Help, ia si posteaza acolo ca un om normal.