Gianduia : alternativa Apple pentru flash

Apple face un nou pas in razboiul impotriva flash si foloseste Gianduia, o platforma proprie produsa anul trecut inaintea unei conferinte a web developerilor sustinuta de Apple imediat dupa WWDC-ul din iunie.

In cateva cuvinte Gianduia este : “essentially is browser-side Cocoa (including CoreData) + WebObjects, written in JavaScript by non-js-haters.” sau cel putin asa spunea developerul Jonathan “Wolf” Rentzsch intr-un tweet de-al sau de anul trecut.

Practic Gianduia este un tool-side browser facut in Cocoa si Coredata care include WebObjects si este scris in JavaScript, deci toate incredientele acceptate de Apple pentru iPhone OS. Cu ajutorul acestui tool puteti face aplicatii web cu continut multimedia bogat si multe animatii, toate astea fara a avea un impact atat de puternic asupra terminalelor mobile, precum cel al flash.

Deocamdata aceasta tehnologie este folosita de Apple in sectiunea Genius Bar din site-ul Apple asa ca este foarte posibil ca de la anul sa o vedem implementata din ce in ce mai mult atat in site-urile celor de la Apple dar si a altor mari site-uri internationale.

Ce parere aveti, va reusi Apple sa omoare flash-ul sau nu?