Nintendo considera Apple ca un posibil rival in viitor

Nintendo, unul dintre cei mai mari producatori de console vizeaza Apple ca un posibil rival in viitorii ani datorita impactului pe care il are iPhone-ul asupra clientilor celor de la Nintendo. Se pare ca majoritatea clientilor fideli ai celor de la Nintendo ar prefera in momentul de fata sa aiba un iPhone in buzunar decat o consola mobila DS, si sincer sa fiu ii inteleg deoarece iPhone si iPod Touch-ul au devenit platformele gaming ale momentului, companile producatoare de jocuri dandu-se peste cap pentru a produce jocuri cat mai bune pentru AppStore.

Satoru Iwata, the Nintendo president, is understood to have told his senior executives recently to regard the battle with Sony as a victory already won and to treat Apple, and its iPhone and iPad devices, as the “enemy of the future”.

Asta a declarat CEO-ul Nintendo vice-presedintilor sai acum cateva zile, deci Nintendo considera castigat razoboiul impotriva Sony si pe viitor se va orienta pentru a dobora una dintre cele mai mari companii din lume, Apple. Se pare ca anul acesta Nintendo a avut un profit apraope injumatatit, pentru prima oara in ultimii 6 ani si unii spun ca aceasta scadere s-ar putea datora produselor lansate de Apple in cursul anului trecut.

Eu personal consider ca avem aici 2 companii cu 2 strategii total diferite care isi targeteaza produsele catre 2 categorii aproximativ asemanatoare si una dintre ele va iesi mult in urma celeilalte, iar aceea nu va fi Apple.

Voi ce parere aveti, va castiga Apple si in fata Nintendo?