Cum sa faci update la firmware 3.1.3 pe iPhone 3GS fara sa updatezi si baseband-ul

De ieri circula pe internet un sfat al lui iH8sn0w, pentru cei care au ignorat avertizarile privind rularea Spirit pe 3.1.2 fara a avea SHSH-uri pentru acel firmware, care le spune utilizatorilor sa scoata cablul telefonului in timpul restore-ului pentru a preveni un baseband update cand fac restore la firmware 3.1.3. Ultima parte a unui restore reprezinta baseband update-ul, asa ca sfatul lui iH8sn0w ar fi trebuit sa functioneze in teorie, insa in realitate era o metoda de a strica telefonul, dupa cum spune MuscleNerd aici.

Aceasta metoda este DOAR pentru posesorii de iPhone 3GS care :

  • NU au SHSH-uri pentru firmware 3.1.2 in PC/Cydia;
  • NU au cumparat iPhone-ul cu firmware 3.1.3 din magazin sau NU au facut update la firmware 3.1.3 vreodata si NU au baseband 05.12.01;
  • AU cartela operatorului de telefonie pe care e codat iPhone-ul, altfel nu vor putea face jailbreak cu Spirit;
  • AU telefonul in Recovery Loop si asta e ultima solutie pentru a-l refolosi, NU folositi aceasta metoda doar daca vreti sa aveti untethered jailbreak, mai bine asteptati pana la lansarea iPhone OS 4.0.

Iata cum puteti face restore la firmware 3.1.3 fara a face update de baseband :

Pasul 1

Downloadat un firmware 3.1.3 pentru iPhone 3GS de aici si rslite sau EasyiRecovery.

Pasul 2

Dezarhivati firmware-ul downloadat intr-un folder separat.

Pasul 3

Stergeti Firmware/all_flash/all_flash.n88ap.production/LLB.n88ap.RELEASE.img3.

Pasul 4

Editati Firmware/all_flash/all_flash.n88ap.production/manifest si stergeti prima linie de cod : LLB.n88ap.RELEASE.img3 apoi salvati fisierul.

Pasul 5

Deschideti BuildManifest.plist si stergeti cele 2 linii de cod in care se face referire la LLB. Veti sterge toate referirile la LLB din liniile de cod incepand cu <key>LLB</key> si inclusiv </dict>, vor fi 17 referinte in total. Veti face asta atat in prima cat si in a doua parte a fisierului.

Pasul 6

Arhivati fisierele punand in topul listei de arhivare folderul in care se afla BuildManifest.plist. E foarte important, altfel nu va functiona totul cum trebuie.

Pasul 7

Folositi EasyiRecovery pentru a reporni telefonul dupa terminarea update-ului, apoi activati-l cu cartela operatorului de telefonie pe care e codat si faceti jailbreak cu Spirit.

Daca aveti alte nelamuriri sau intrebari legate de aceasta metoda puteti lasa intrebarea intr-un comentariu sau puteti intreba aici.