Cum sa faci update la firmware 3.1.3 pe iPhone 3GS fara sa updatezi si baseband-ul

De ieri circula pe internet un sfat al lui iH8sn0w, pentru cei care au ignorat avertizarile privind rularea Spirit pe 3.1.2 fara a avea SHSH-uri pentru acel firmware, care le spune utilizatorilor sa scoata cablul telefonului in timpul restore-ului pentru a preveni un baseband update cand fac restore la firmware 3.1.3. Ultima parte a unui restore reprezinta baseband update-ul, asa ca sfatul lui iH8sn0w ar fi trebuit sa functioneze in teorie, insa in realitate era o metoda de a strica telefonul, dupa cum spune MuscleNerd aici.

Aceasta metoda este DOAR pentru posesorii de iPhone 3GS care :

  • NU au SHSH-uri pentru firmware 3.1.2 in PC/Cydia;
  • NU au cumparat iPhone-ul cu firmware 3.1.3 din magazin sau NU au facut update la firmware 3.1.3 vreodata si NU au baseband 05.12.01;
  • AU cartela operatorului de telefonie pe care e codat iPhone-ul, altfel nu vor putea face jailbreak cu Spirit;
  • AU telefonul in Recovery Loop si asta e ultima solutie pentru a-l refolosi, NU folositi aceasta metoda doar daca vreti sa aveti untethered jailbreak, mai bine asteptati pana la lansarea iPhone OS 4.0.

Iata cum puteti face restore la firmware 3.1.3 fara a face update de baseband :

Pasul 1

Downloadat un firmware 3.1.3 pentru iPhone 3GS de aici si rslite sau EasyiRecovery.

Pasul 2

Dezarhivati firmware-ul downloadat intr-un folder separat.

Pasul 3

Stergeti Firmware/all_flash/all_flash.n88ap.production/LLB.n88ap.RELEASE.img3.

Pasul 4

Editati Firmware/all_flash/all_flash.n88ap.production/manifest si stergeti prima linie de cod : LLB.n88ap.RELEASE.img3 apoi salvati fisierul.

Pasul 5

Deschideti BuildManifest.plist si stergeti cele 2 linii de cod in care se face referire la LLB. Veti sterge toate referirile la LLB din liniile de cod incepand cu <key>LLB</key> si inclusiv </dict>, vor fi 17 referinte in total. Veti face asta atat in prima cat si in a doua parte a fisierului.

Pasul 6

Arhivati fisierele punand in topul listei de arhivare folderul in care se afla BuildManifest.plist. E foarte important, altfel nu va functiona totul cum trebuie.

Pasul 7

Folositi EasyiRecovery pentru a reporni telefonul dupa terminarea update-ului, apoi activati-l cu cartela operatorului de telefonie pe care e codat si faceti jailbreak cu Spirit.

Daca aveti alte nelamuriri sau intrebari legate de aceasta metoda puteti lasa intrebarea intr-un comentariu sau puteti intreba aici.

Articolul precedentiFile 1.2.1-1 update disponibil in Cydia
Articolul următorDe astazi puteti pre-comanda o tableta iPad in Europa
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.