Tutorial : Cum sa asculti radio in background

Din pacate iPhone OS 4.0 este la mai putin de o luna distanta si sunt sigur ca exista printre voi persoane care asculta radio online de pe telefon atunci ca merg in oras sau se plictisesc. Din pacate nu toate aplicatiile din AppStore permit ascultarea posturilor radio in background asa ca pentru mentinerea deschisa a stream-ului e nevoie sa lasati aplicatia deschisa si in consecinta nu puteti face altceva pe telefon. Pentru aceasta problema exista cateva aplicatii care va permit sa comutati streaming-ul din aplicatia respectiva in Safari iar prin deschiderea stream-ului audio in Safari veti avea acces la toate functiile telefonului deoarece odata ce iesiti din Safari acesta ruleaza in background si implicit streaming-ul audio va ramane deschis.

Well, eu acum va prezint o alternativa pentru cumpararea unei aplicatii din AppStore, adica cum puteti asculta radio direct din Safari prim simpla introducere a unui link.

In exemplu acesta voi folosi Kiss FM :

  • deschideti Safari pe iPhone si intrati pe kissfm.ro, navigati pana in josul paginii si apasati pe ultimul buton de jos ce are numele Site Normal pentru a vedea versiunea pentru desktop a site-ului;
  • dupa incarcarea versiunii pentru desktop a site-ului veti observa in partea dreapta sus un buton rosu pe care scrie : Asculta Kiss FM, dati click pe el;
  • in noua pagina deschisa veti observa in partea dreapta o iconita identica cu cea pentru Winamp, dati click pe ea si streaming-ul audio va pornit.

Acest mic tutorial poate fi folosit pentru orice site de radio care permite ascultarea live prin Winamp si daca aveti adresa pentru live feed nici nu mai e nevoie sa intrati pe site, puteti pur si simplu sa o deschideti in Safari, insa atentie ca adresa trebuie sa se termine totdeauna cu formula : listen.pls.

Acest tutorial functioneaza doar cu Safari deoarece alte aplicatii se inchid automat cand iesiti din ele, totodata aceasta metoda functioneaza pe orice iPad/iPhone/iPod Touch fie ca e jailbroken sau nu, practic tot ce faceti e sa accesati un link, nu e nevoie de nimic altceva.

Sper ca v-a fost de ajutor acest mic exemplu, poate unii dintre voi stiau deja, poate altii nu.